Daimler четири електромобила на нова специализирана платформа през 2021 и 2022

Електромобили

След VW и Daimler вече се ориентира по-сериозно към електромобилите с обявяването на две нови специализирани платформи и няколко модела, които идват през следващите две години.

Марките AMG, Maybach и G Class също ще започнат да правят електромобили, които ще използват тези нови платформи.

Дотук с приказките и концепциите. Вече е време за действие!

Германският автопроизводител най-накрая се насочва към масовата електрификация, използвайки собствени EV платформи вместо модификация на съществуващи, споделени с конвенционалните модели.

EQA – напълно електрическият брат на GLA – трябва да влезе в производство по-късно тази година, докато EQB ще бъде представен през 2021 г.

EQS (електрическият S-клас), планиран за 2021 г., ще бъде първият EQ модел, изграден на новата Electric Vehicle Architecture (EVA) платформа. Тази нова платформа ще се използва и в бизнес салона EQE и SUV вариантите на EQS и EQ, които ще  бъдат пуснати на пазара през 2022 г.

Днес в интернет се появи мистериона снимка, която изглежда е финалната версия на EQS. Снимката е с лошо качество, но все пак дава някаква по-добра представа от облепените тестови коли.

Другата платформа наречена Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) ще се използва за по-компактни електромобили, но тя ще види бял свят чак през 2025 г.

На тази платформа вероятно ще се правят модели като А и C Class, но все още няма официално потвърждение от Daimler за това.

На хоризонта се задават и нови електромотори собствено производство, комбинирани с "усъвършенстван инвертор и технология за високо напрежение".

Значително количество ресурси ще бъдат насочени към вътрешни научноизследователски и развойни дейности в областта на батериите, „допълнени от тясно партньорство с компании като CATL, Farasis и Sila Nano“.

Daimler очаква, че новите материали и производствени процеси ще увеличат пробега на електромобилите като същевременно ще се понижи времето за зареждане и цените.

Компанията също така обяви нова технологична програма Vision EQXX, от която трябва да се пръкне електромобил с "впечатляваща ефективност и пробег".

Daimler също така вече работи по собствена операционна система наречена MB.OS, която ще бъде пусната на пазара през 2024 г. с възможност за чести и дистанционни актуализации.

Налични в момента EQ електромобили:

  • Mercedes-Benz EQC - EQC 400 4MATIC
  • Mercedes-Benz EQV - EQV 300

Предстоящи електромобили от EQ серията, базирани на сегашната платформа:

  • Mercedes-Benz EQA - производството започва в края на 2020 г.
  • Mercedes-Benz EQB - през 2021 г.

Предстоящи електромобили от EQ серията използващи новата платформа:

  • Mercedes-Benz EQS - през 2021 г.
  • Mercedes-Benz EQE
  • Mercedes-Benz EQS SUV - през 2022 г.
  • Mercedes-Benz EQE SUV

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари