DPD ще закупи 7,000 електрички и ще инсталира 3,600 зарядни станции в Европа до 2025

Електромобили

DPD поема сериозен ангажимент до края на 2025 г. да доставя пратки в Европа предимно с електрически превозни средства.

Компанията ще инвестира над 200 милиона евро в електрическа мобилност за този период и планира да закупи поне 7,000 електрически превозни средства и да инсталира 3,600 зарядни станции в 225 града в Европа.

Доставки на ток ще се правят основно с MAN eTGE, VW e-Crafter и Nissan e-NV200, но за по-кратки разстояния ще се използват и по-малки електрички като Tripl, Paxster и на места електрически колела.

Speedy вече ползва Renault Kangoo и Paxster електрички в София, а скоро се надяваме да видим повече доставки на ток на родна земя.

DPD вече от няколко години прави доставки с електромобили в Лондон, Хамбург, Варшава и Дъблин. Само във Великобритания компанията вече е електрифицирала десет процента от автопарка си и разполага със 700 електрически вана.

Планирано е и създаването на осемдесет нови микро и градски депа в цяла Европа, които допълнително да оптимизират работата на куриерите и да забързат доставките.

Първата серия от тези нови депа ще бъдат създадени в Базел, Барселона, Берлин, Будапеща, Мюнхен, Марсилия, Прага и Варшава, допълвайки сегашната мрежа от 130 общински депа в градове като Дъблин, Лондон, Мадрид, Париж и Ротердам.

Основната цел на DPD е през 2025 г. да намали вредните емисии от доставки с 89% спрямо 2020 г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения