Hyundai стартира кампания по изтегляне на 25,000 бройки Kona след пореден инцидент предизвикал пожар

Електромобили

Hyundai стартира кампания по изтеглянето на поне 25,000 бройки Kona Electric след пореден случай на пожар.

Според информация, публикувана от агенция Ройтерс, потенциално засегнати са произведените между септември 2017 и март 2020 модели, но според корейските медии става въпрос за моделите произведени между 29 септември, 2019 и 13 март, 2020, което е по-релевантно, защото първият период обхваща реално цялото производство, а в първите години не е имало инциденти.

Kорейските медии пишат, че изтеглянето е за актуализация на софтуера управляващ системата за охлаждане на батерията и потенциална смяна на самата батерия при откриване на повреда.

От Hyundai споделят, че планират да проучат всички аномалии в батериите, след като актуализират софтуера и незабавно да заменят тези, които имат някакви проблеми.

Все още не е ясно дали доставените в Германия, Англия и други страни от Европа, както и САЩ бройки са засегнати. Един от регистрираните пожари е възникнал в Австрия и един в Канада (на снимката по-горе).

Според Korea JoongAng Daily, първият инцидент се е случил в завода на Hyundai в Улсан на 19 май 2018 г. Междувременно е имало 12 отделни инцидента, въпреки че се споменават само двата в Канада и Австрия, а за останалите не се дава конкретна информация.

Корейският вестник пише, че най-скорошният инцидент се е случил през изминалия уикенд в Южна Корея, когато Kona е избухнала в пламъци докато се зарежда на паркинг и е била напълно унищожена. За щастие пострадали няма!

Hyundai използва батерии от LG Chem за Kona Electric.

След проведени експерименти корейският производител на батерии обаче твърди, че при проведените тестове не е имало случай на запалване и според тях причината не би могла да бъде в дефектни клетки.

Двете компании продължават с тестовете до откриване на проблема и при наличието на нова информация по случая ще пишем допълнително. 

Подобни случаи илюстрират идеално предимството на LFP батериите, при които подобни инциденти не могат да се случат.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Е, сега ли трябваше да го кажеш......2 седмици след като взех моята ????

Пламен Петков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Вероятно въпроса трябва да го отправиш към корейците, които пуснаха новината преди няколко дни

Ако твоята е от завода в Чехия най-вероятно няма да си засегант от този случай тъй като става въпрос "уж" само за произведените в Корея модели.

Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения