Защо някой би си купил "грозното" BMW i3?

Електромобили
В този блог: Една история за това как се превъзмогват кусурите на BMW i3.

Харесва ми да намирам истории за електромобили по мрежата. Най-вече такива с лични преживявания и отзиви. И като повечето хора, ми се ще бързо да разбера защо някой толкова много иска да си купи нещо, което смята за грозно. Ето историята...

Преди три години един човек на име Крис си купил първия Chevrolet Volt в щата Джорджия. Сега колата му е на три години, лизингът изтича и той вече е готов да я смени. Дори от половин година насам прави подробно проучване, за да избере "наследника".

Очертава се това да е BMW i3. С една малка подробност. Крис намира някои сериозни (за него) недостатъци в първото електрическо съвременно BMW и един от тях е, че го намира за грозно.

Естествено тук започнах да се чудя как така иска да си го купи, като е грозно? На всичкото отгоре му е намерил и други недостатъци. Ох, Крис, братко, аз откогато си взел своя Volt все си оставам на писане, а ти вече на втори електромобил отиваш, пък и недостатъци им намираш :). Ама то си е нормално, продукт е, плащаш за него, ще му гледаш кусурите я!

Та, намирам историята на Крис в блога на Том Малогъни. Том го поканил да сподели какво мисли за BMW i3, след като го тествал. И Крис разправя:

Грозно е. Виж го само отред и отзад. С тия гуми писалки просто изглежда кофти.
Портът за зареждане е на неудобно място. Ще трябва по два пъти на ден да обикалям колата от другата страна. [Леле!]
Климатикът не може да се пуска от дистанционното. На Chevy Volt може и е нещо, от което няма отказване след като му свикнеш.
Няма ел. пакет на седалките. Отнема цяла вечност да ги нагласиш, което трябва да правя пак, след като жена ми е карала.

Сега се чудя още повече защо иска да си купува i3? Ама той си го е написал човека, кратко и ясно. Защото:

КАРАНЕТО Е ОПИЯНЯВАЩО!

Има много мощ и мога да влизам в завоите все едно карам по релси. Пробегът е добър, има шибедах, вътре ми е удобно и харесвам вратите.

ОК, Крис, чудесно, сигурно и аз ще му намеря някои забележки. Най-голямата засега ми е, че дори в Мюнхен, в централата на BMW и при дилъра, не ни осигуриха i3 за тест под претекста, че нямат (беше в средата на октомври). Планината при Мохамед отиде, дето се вика, и тц, пак не стана. Не се знае и колко време няма да го предлагат в България BMW i3, ама затова сме го направили този блог, за да ръчкаме, че ето, на хората им изтича лизинга на първите електромобили, а ние сме още на приказки.

Крис кани BMW да му вземат парите, че да е първи и с i3 в Джорджия. Аз пък ги каня да не ни карат да чакаме – искаме го и в България максимално по-скоро.

Пък дали е "грозното патенце", за каквото го смята Крис, ти си прецени за себе си. Като гледам ще го кара и още как ;).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения