Може ли да има супер електро Audi, пък Porsche не?

Електромобили
В този блог: В Porsche мислят за чисто електрическа версия, може и още от 2015-та.

За разлика от Volkswagen Porsche не е особено народна кола. Но е интересно, че създател на народната кола (костенурката) е точно основателят на компанията. Фердинанд Порше е създал и още нещо – електромобил. Всъщност, първата му кола (от 1898 г.) е електрическа...

Сума ти години по-късно на пазара все още няма електро Porsche. Вероятно най-малкото заради супер внимателния подход на компанията – феновете не прощават никакви "отклонения".

Но ето че се задава промяна – изпълнителният директор на Porsche Матиас Мюлер е споделил пред Auto Motor und Sport следното:

"Да, разбира се, ние мислим за това."

Под "това" се има предвид електро версия. Вече дори има такава – през 2011-та видяхме е-вариант на Boxster.

Следващото обаче ни хареса много – говорим за чист електромобил, няма място за плъгин хибридни изпълнения:

"Постоянно развиваме тази кола и сме отворени за добавяне на чисто електрическа версия в следващото поколение, но не възприемам удължител на пробега [малък бензинов двигател] като вариант.

И накрая най-важното:

"По мое мнение пробегът на един чист електромобил трябва да е поне 300 километра, а най-добре над 400!"

Като се има предвид, че говорим за култова спортна кола, за да постигнат 400 км при ръчките, които се очакват, ще е нужда много солидна батерия и супер ефикасна система. Тук нещата седят като при Audi R8 e-tron...

Възможно е електро поршето да се появи на пазара още през 2015 г. Защо пък не, след като системата е вече разработена и скоро ще се предлага точно във въпросния Audi R8 e-tron.

Ето как раздвижи нещата Tesla Motors ;).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg