Няма майтап, заформя се 20 хиляди километрова обиколка с Model S

Електромобили
В този блог: Намират се хора, които са се решили да навъртят близо 20 хил. км за 18 дена с Model S в щатите.

Това научаваме от Electric Cars Report, а самата обиколка е спонсорирана от Recargo – компания, която предлага софтуер и информационни услуги за електромобили. Това ще да е най-дългото пътуване с кола на ток, което може да постави световен рекорд и същевременно да направи Model S още по-желан...

И друго предизвикателство има – рекордната обиколка ще пробва да я направи сам човекът начело на Pluginsights отдела на Recargo, Норман Хаяр. За целта, Хаяр ще кара немодифициран Tesla Model S, като използва PlugShare приложението за намиране на зарядни станции на Recargo.

Бая обикаляне ще падне като гледаме картата: през 27 щата, от бряг до бряг, та до крайната точка – офисите на Recargo в Калифорния. Хаяр ще зарежда на Supercharger станциите на Tesla по маршрута (безплатно), на които за половин час можеш да напълниш по-голямата част от батерията.

Пътешествието се нарича Epic Electric American Road Trip и с навигацията на колата няма да е грижа да се ориентира, но естествено Хаяр ще използва PlugShare приложението на собствената си компания, с което и на мобилния телефон се виждат обществените зарядни станции. В базата данни на PlugShare има над 48,000 такива по цял свят – ето колко е пораснал броят им! У нас става малко по-бавно, но пък тези дни ще си имаме 15 нови (не бързи) в Пловдив. Чудесна новина, нали ;)?

Има и още нещо – пътуването ще е допълнително улеснено, защото сега има нова версия на PlugShare приложението специално за собственици на Tesla електромобили, адаптирана за 17-инчовия екран на Model S.

Досещаме се защо го правят, но ето:

"Пробваме това рекордно пътешествие, за да покажем как с надеждна мрежа от бързи зарядни станции сега можеш да караш електро кола навсякъде, без капка бензин. Днес вече може да се пътува из цяла Америка с електромобил. Същевременно искаме да покажем също и че има спешна нужда от още обществени бързи зарядни станции. От множеството ни анкети с шофьори на електромобили става ясно, че хората искат да зареждат електромобилите си също толкова бързо колкото и колите с ДВГ. Когато им осигурим това, вярвам, че електромобилите много бързо ще станат масови." 

  Браян Каригър, ИД на Recargo

О, Норман, абсолютно сме съгласни за това с бързото зареждане и хубавото е, че Tesla започна да прави Supercharger мрежа и в Европа, че и при нас в един момент да стане това "навсякъде". Източна малко ще почака, но ще дойде и насам мрежата, няма къде да ходи.

Ако ти е интересно можеш да следиш хода на пътешествието на roadtrip.plugshare.com, където по всяко време би трябвало да се вижда къде е колата. Интересното е, че ще се показва и скоростта, както и разходът на енергия. Може да пишеш и на Хаяр до @plugshare в Twitter с хаштаг #EpicEVTrip. От този компютър на колела едва ли ще му е трудно да отговаря :).

Колкото до тези почти 20,000 км за 18 дена – бая каране ще падне всеки ден, но с бързото зареждане не виждаме грижи да се покриват.

[От: Electric Cars Report]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg