Nissan e-NV200 производството тръгна в Барселона – базова цена €29,819

Електромобили
В този блог: Заводът на Nissan в Барселона вече сглобява изцяло електрическия ван, в пътническа и товарна версии.

Като за начало e-NV200 ще се предлага на 20 пазара, но като у нас още не сме видели LEAF, който се продава от декември 2010, ще е много интересно да сме сред 20-те. Ако не друго поне се произвежда в Европа и след като вече има Renault Kangoo Z.E. в България, e-NV200 колко му е да дойде ;)...

Нещата стават бързо – първите произведени бройки ще се карат още през юни и част от тях ще са като таксита в Барселона. Градът е чудесен и тази добавка много ще му отива. Със сигурност и други големи градове ще последват примера и полека въздухът, който дишаме, ще се изчиства с използването на електромобили. Че ще е и по-тихо също радва душата.

Това, което прави e-NV200 по-добър от Kangoo Z.E., е бързото зареждане. Пробегът е като на Nissan LEAF, обикновено около 130 км, но с бързо зараждане вече можеш да щъкаш и по-надалеч. Ето, по празниците бяхме с минивана на яз. Широка поляна. Но е бензинов и хапна едни 140 лв. С e-NV200 може да се стигне спокойно до Пазарджик, там да заредиш за половин час и да изкараш останалата половина от пътя. Дали ще се справи по родопските баири вече е друг въпрос и е нещо, което нямам търпение да тестваме.

e-NV200 ще се предлага в товарна версия, както и в луксозна пътническа, наречена Evalia. Цените за Германия, например, са:

  • От €29,819 с батерията;
  • От €24,157 с отделен наем на батерията.

За сравнение, LEAF се предлагаше на базова цена от €36,990, но сега вече е по-евтин и тръгва от €29,290 (модел Visia) с батерията или от €23,390 с отделен наем за батерията.

На другия край на нещата е най-оборудваният e-NV200 Evalia Tekna, чиято базова цена ще е с 2-3 хиляди Евро повече.

И накрая, ето че на пазара излиза още един електромобил. Междувременно (от януари 2014) Nissan пита американските си LEAF клиенти (във форума MyNissanLEAF) дали искат следващият LEAF да е с реални 200 км пробег и дали ще са склонни да платят за това. Не се посочва точно колко, но най-високата опция в анкетата е $5000. А интерес определено има.

Знак ли е това за цената на LEAF 2016, който се очаква на пазара през лятото на 2015? Вероятно да и по-добре да я включат като опция по-голямата батерия, защото не е като да няма отзиви от типа "не бих си купил/а отново електромобил със 130 км пробег".

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения