Tesla Motors вече с 50 Supercharger зарядни в Европа

Компоненти
В този блог: Поредната Tesla Supercharger станция е във Франция, а до края на 2015 г. компанията планира да покрие цяла Западна Европа.

Tesla Motors продължава методично да разширява мрежата си от станции, на които електрическият Model S може да се зарежда безплатно, завинаги. До края на 2015 г. Източна Европа не е в планираното разширение, но то ще стигне и до нас в следващия период на развитие на мрежата...

Supercharger пункт №50 е в Нарбон, Франция и ако 50 ти изглеждат малко, първата станция е монтирана сравнително скоро – през ноември 2013 г. в Норвегия – това ни се струва като доста добър темп на развитие.

Всъщност самите станции имат множество зарядни устройства, за да може едновременно да се зареждат по няколко Model S електромобила.

Сега Supercharger маршрутите позволяват безплатни електро пътешествия между все повече големи градове и по най-използваните магистрали от Скандинавия до Френската Ривиера. Станции има по маршрути като Осло-Стокхолм-Копенхаген, Хамбург-Женева и Берлин-Франкфурт.

Наскоро Tesla откри своята 168-ма Supercharger станция в световен мащаб, което я прави най-голямата и бързо разрастваща се бърза зарядна мрежа за електромобили в света. Само през юли, европейската Supercharger мрежа е доставила 600 мВтч енергия на Model S коли.

Тази енергия е еквивалент на общо изминати 3.5 млн километра или разстоянието до Луната и обратно четири пъти и половина. В същия месец, Supercharger станциите в Европа са спестили 380,000 литра гориво и съответно 1,100 тона въглероден двуокис или както сега му казват – въглероден диоксид.

Може и да не сме в схемата до 2015 г, но и до 2017 г. да е, пак ще стане 5 години преди да ни е готова магистрала Струма, например, чийто Лот през Кресненското дефиле вече го дават да е готов през 2022 г.. Дето се вика, преди това може да направят Хемус, а реализацията на един хубав проект по-късно тази есен или през пролетта на 2015 г. може да означава, че ще имаме 10-15 бързи зарядни станции за електромобили в България (по двете основни магистрали) скоро ;).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения