Auto Motor und Sport мина само 184 км с Tesla Model S – в събота, опровержение

Електромобили
В този блог: В своя брой 16 от 2014 г. списанието тества електромобили и изминава съмнително малко километри с някои от тях.

С Tesla Model S, например, при 120 км/ч по аутобан AMS успява да измине само 184 км. Това веднага бива оспорено от германски собственици на Tesla Model S и на списанието е предложен бас на стойност €120,000 (или иначе казано топ версията на Model S), че колата ще измине повече, който първоначално е приет, после отказан. Но тест ще има – в събота, 23 август...

Ларс Томпсен, основател и главен футурист (това звучи интригуващо) на future matters спонтанно предложил на AMS бас: Ларс залага своя Model S на стойност около 120 хил. Евро., че при повторен тест резултатите няма да са като тези на AMS. Така, сдружението Tesla Fahrer und Freunde (TFF) ще направи собствен аутобан тест за пробег на електромобилите.

Нещата тръгват оттам, че екипът на Auto Motor und Sport тества шест електромобила: BMW i3, VW e-Golf, Nissan LEAF, Smart eD, Tesla Model S и Renault Twizy. Много е любопитно как са постигнали резултат от 184 км с Tesla Model S, но както и Auto Bild, чийто екип пробва електромобили в Алпите през януари, и AMS не предоставя подробности за теста. А това прави нещата не особено прозрачни...

Толкова малък пробег при скорост от 120 км/ч с Tesla Model S звучи нелогично, предвид информацията, която има по форумите и графиките, които показват съвсем различни неща. Наистина, графиките са едно, а реалното шофиране друго, но разликата е фрапираща, защото при скорост от 120 км/ч пълната догоре 85 кВтч батерия на Model S стига за около 300-350 км пробег, в зависимост от терена. Това можем да го потвърдим чрез един от хората, които карат Tesla Model S в България – с динамично каране се стига от София до Сливен.

grafika_tesla_model_s_skorost_probeg

В събитието, което TFF организира в областта Рур, ще бъде направен тест с поддържане на 120 км/ч доколкото е възможно. В едната посока карат до изчерпване на 50% от заряда, обръщат и към старта. Друга група ще шофира с поддържане на 90 км/ч и накрая всички резултати ще бъдат сравнени в базата в Хилден.

Поканили са и журналистите от AMS, Катер и Блох, които ни е много интересно дали ще откликнат на предизвикателството. Но още по-интересно е какви ще са резултатите и като разберем, ще споделим.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения