Jeep CJ5 класика на ток от спецове по електро лодки

Електромобили
В този блог: Холандската компания New Electric преоборудва Jeep CJ5 от 69-та в електрически.

Днес използваме думата джип като нарицателно, въпреки че марката продължава да съществува, макар и сегашните модели да изглеждат съвсем различно от тези преди 40 години. Но като видиш стар Jeep, просто няма как да го сбъркаш. Единствено може да се изненадаш, ако под капака намериш електромотор, вместо бензинов двигател. Такъв вариант на нещата има в Холандия...

Момчетата от New Electric, които обикновено правят електро лодки, имат ново творение – поръчана от клиент конверсия на Jeep CJ5 1969.

Лишена от старото си задвижване, сега жълтата джипка разполага със Siemens електромотор с макс. мощност 110 кВ (148 кс) и 300 Нм въртящ момент, което не пада по-долу от възможностите на оригиналния шест-цилиндров двигател.

Батерията е доста прилична, с капацитет 33 кВтч, което е 30% повече от този на Nissan LEAF или Volkswagen e-Golf. Изненадващото е, че с този капацитет преоборудваният CJ5 се радва на пробег от около (само) 150-160 км, колкото и въпросните заводски електромобили.

Това е по предварителни данни все пак – конверсията е на финалната права и в скорошно видео от New Electric обясняват как новото им творение тъкмо е минало през местния КАТ и с още няколко доработки ще може да се изкара на пътя.

Досега не сме имали възможност да тестваме електрически джип и ни е любопитно как моментално наличният пълен въртящ момент на електромотора се отразява на карането на такова возило. Вероятно ще е много полезно при скално катерене и въобще в натоварени офроуд ситуации.

Конверсията изглежда супер прилично и дано по-натам пуснат някое и друго видео да видим как движи добрият стар Jeep на ток.

Ето част от работния процес:

От: Gas2

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума