Hyundai нямаше да предлага електромобили, но пуска модел още от 2016

Електромобили
В този блог: От следващата година първо електрически Hyundai седан, а по-късно спортна кола и SUV на ток.

Hyundai Motor ще пусне на пазара първия си електромобил през 2016 с батерия от LG Chem, твърди Korea Times, цитирайки служители на авто концерна точно след Коледа...

Първото странно нещо в тази новина е, че договорът за батериите с LG Chem ще трае само до 2018 г.

Второто е в обръщането на 180 градуса на политиката на Hyundai спрямо електромобилите. През 2012 г. компанията обяви, че ще прави плъгин хибриди, а дъщерната й марка KIA – електромобили.

Но електромобилите се търсят. Nissan вече има над 200,000 продадени и пазарът се променя, а Hyundai очевидно изостава спрямо конкуренцията.

Първият електромобил на Hyundai ще бъде седан от среден клас оборудван с подобрени батерии, усъвършенствано управление и по-леки материали за 30% по-ниско тегло от това на настоящите хибриди.

За това ЕМ раздвижване в Hyubdai може да играе роля и преместването на Алберт Биерман, който идва от BMW и сега е изпълнителен вицепрезидент на Hyundai, който ще отговаря за дизайна на електромобилите на корейската компания.

След електрическия седан Hyundai планира да пусне и спортна кола и SUV модели на ток. За последните Hyundai има отделно споразумение за батерии с SK Group, но дори още по-кратко – до 2017 г. Ако и моделите излязат на пазара тогава, очевидно или ще трябва да се преподписват договори, или ще има друг доставчик на батерии.

Автомобилите на Hyundai са много карани у нас и ще е чудесно при първа възможност новият електро модел да се появи и в България. Затова ще трябва да почакаме поне година и дано не са чак две.

От: Charged EVs през Korea Times

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума