Audi представи новия A8 L Е-tron quattro PHEV модел с опция за безжично зареждане

Хибриди

В този блог: Новото Audi A8 направи своя световен дебют вчера по време на годишното изложение на Audi в Барселона, където бе представен e-tron quattro PHEV модела.

В своето четвърто поколение новият A8 разполага с леко обновена визия, иновативна touchscreen система за управление и систематично електрифицирано задвижване.

Новият Audi A8 e-tron е разработен за високо автоматизирано шофиране и от следващата година Audi постепенно ще добавя пилотни функции за управление, като паркинг пилот, пилот за гараж и пилот за задръстване. Комбинацията от 3.0 TFSI и мощният електрически двигател постигат мощност от 449 к.с. и 700 Nm (516,3 lb-ft) въртящ момент на системата.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.9 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път до 250 км/ч. Литиево-йонната батерия под багажното отделение съхранява 14,1 kWh енергия и се състои от плосък блок от 104 клетки, който заема незначителна част от багажното отделение на колата.

При изцяло електрически режим, A8 L e-tron quattro може да измине около 50 километра с едно зареждане на батерията, а пускането на пазара на A8 L e-tron quattro също бележи и дебюта на Audi Wireless Charging (AWC).

Преди да започне процесът на зареждане от 3,6 kW, подложката се повдига, за да се намали разстоянието между нея и колата и да се постигне висока ефективност на зареждане от повече от 90% от мрежата до батерията.

Процесът е демонстриран във видеото по-долу.

Като алтернатива клиентите могат да зареждат батерията на A8 L e-tron quattro с помощта на кабели с мощност от 3,6 или 7,2 kW. Във втория случай, A8 L e-tron quattro ще се зарежда напълно от индустриален контакт в продължение на около два часа.

Водачът стартира процеса на зареждане удобно от системата MMI, а освен това зареждането може да се стартира и спира посредством myAudi приложението за мобилни телефони.

Новите Audi A8 и A8 L модели се строят в завода в Neckarsulm и ще се появят на немския пазар в края на есента тази година с два преоборудвани V6 турбо двигателя: 3.0 TDI и 3.0 TFSI. По-късно се очаква да бъдат пуснати и две осемцилиндрови версии, 4.0 TDI с мощност от 435 к.с. и 4.0 TFSI с мощност от 460 к.с.

Базовата цена за A8 e-tron ще бъде 90,600, a спортната L версия ще започва от 94,100.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения