Hyundai Sonata плъгин хибрид 'на много конкурентна цена' от 2015 г.

Хибриди

В този блог: Според Korean Car Blog, Hyundai и KIA планират плъгин хибрид конкуренти на Toyota Prius от следващата година.

Корейският блог подхрани отново слуховете за плъгин хибрид атаката на Hyundai, но този път цитира R&D подуправителят на компанията Янг Унг-Чул...

Чул казва, че "Ние ще пуснем плъгин хибрид вариант на Sonata и K5 следващата година и тъй като ще използваме корейски двигатели, инвертори и батерии, очакваме цените ни да са много конкурентни."

Засега информацията се ограничава до думите на мистър Чул, но те са ни достатъчни, тъй като 2015-та е вече близо. Логично беше този момент да дойде, защото плъгин хибридите са задаващия се бум (преди да отстъпят място на електромобилите) – с 50-60 км пробег на ток ще вършат на много хора работа в града и съответно може да се карат на дълго с доста приличния разход на гориво.

Междувременно KIA Soul EV потегли към Европа и KIA дори монтира първите бързи зарядни станции в своята евро централа, но предстои да видим какъв ще е интересът към модела.

Цените на Hyundai са традиционно конкурентни и ако плъгин хибридът също дойде на добра цена у нас, конкуренцията за Passat плъгин хибрид вече се оформя. Като цяло Hyundai демонстрира много по-голям интерес към реализиране на водородни модели (както и Mercedes-Benz и Toyota), но очевидно ще се състезава с другите и в новия плъгин хибрид сегмент.

Не виждаме причина да се обръща толкова много внимание на плъгин хибридите, защото Opel AmperaChevy Volt) предложи дори по-добра система още преди години. Единственият й недостатък е цената, но пък имаш повече електромобил, отколкото при плъгин хибридите.

За Hyundai Sonata плъгин хибрид 2015 остана да кажем, че очакваме да видим как ще изглежда и колко ще струва.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения