Нов литиево-йонен акумулатор с 25% повече стартов ток

Компоненти
В този блог: Трето поколение Li-Start 60 Ah акумулатор от A123 с 900 А стартов ток.

След като фалира покрай банкрутиралата Fisker Automotive, американската компания за производство на електромобилни батерии A123 беше продадена и преструктурирана за производство на акумулатори за конвенционални автомобили...

Работата на A123 Systems (както се казва сега) по литиево-йонни акумулатори за ДВГ коли вече е на етап трета версия на 12V батерия от новата Li-Start продуктова линия на компанията.

Технологично Li-Start акумулаторите са оптимизирани изцяло за ниско волтови приложения в автомобилната промишленост. Правят се по новата UltraPhosphate технология на A123 Systems, с която компанията твърди, че постига 25% по-голям стартов ток на студено от най-добрите оловно-киселинни акумулатори.

Новият акумулатор от трето поколение е и по-малък от своите предшественици, но тежи 10 кг (60Ah), колкото и сравним оловно-киселинен акумулатор.

Ето някои технически данни:

  • Капацитет – 60 Ah
  • Стартов ток (-18 °C) – 900 A
  • Тегло – 10 кг
  • Номинално напрежение – 13.2 V
  • Оперативна температура – от -30 °C до 50 °C
  • Размери – 278x175x190 мм

Освен това, че има по-голям стартов ток, новият литиево-йонен акумулатор на A123 Systems може да поема енергия чрез рекупериране от спирачната система и е с 4 пъти по-дълъг живот от този на оловно-киселинните акумулатори.

От: Green car congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (5)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Илиян Звездоброев

А и за този акумулатор ми е интересно. Защо само 60Аh? Нали литиевите батерии са с много по-голяма енергийна плътност. Явно има нещо за да има този висок стартов ток, че те литиевите не знам дали могат да го издеянат. Също не знам дали 4 години ще са с по-дълъг живот, мисля че на лития не му понася тоя заряд разряд постоянно......

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. nedi alex

защо е на 31.2V? - май нещо не разбрах - не е ли заместител на досегашните 12V!?

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост

[QUOTE=nedij:1414]защо е на 31.2V? - май нещо не разбрах - не е ли заместител на досегашните 12V!?[/QUOTE]

Ехеее, добре съм ги обърнал цифричките - благодаря за зоркото око! Оправено на 13.2V

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. гост

Предполагам че е "само" 60 АH и идеята да замени оловен със същия капацитет. Сигурно може да се направи и с по-голям капацитет за съответната кутия, но цената става убийствена. Ние по друг повод си купувахме такъв акумулатор, който да замени стартерния оловен. Взехме си от Smart Battery, защото от А123 даже не ни отговориха на запитването. Не мисля, че има сериозна разлика с А123, обаче да се върна на цената - 50AH -овия е на цена от 1300 лева и то цена в САЩ. Малко множко идва за стартерна...

Предполагам че е "само" 60 АH и идеята да замени оловен със същия капацитет. Сигурно може да се направи и с по-голям капацитет за съответната кутия, но цената става убийствена. Ние по друг повод си купувахме такъв акумулатор, който да замени стартерния оловен. Взехме си от Smart Battery, защото от А123 даже не ни отговориха на запитването. Не мисля, че има сериозна разлика с А123, обаче да се върна на цената - 50AH -овия е на цена от 1300 лева и то цена в САЩ. Малко множко идва за стартерна батерия.

Виж още
  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. гост

kak se zarejda tozi akumolator

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума