Нова батерия за Tesla Roadster от август 2015

Компоненти
В този блог: Според Елон Мъск през август тази година Tesla Roadster ще получи нова батерия.

През декември 2014 Tesla Motors обяви, работи по Tesla Roadster 3.0, с нова 70 кВтч батерия за първия си електромобил. Сегашната батерия беше супер постижение през 2008 г., но днес вече е остаряла концепция, с бързото развитие на технологиите при батериите...

В резултат на това развитие се очаква капацитетът на Tesla Roadster да бъде увеличен с 31% до 70 кВтч. Въпреки значителното увеличение обемът на батерията остава непроменен и новата ще може да се вгражда безпроблемно в Roadster.

Първите собственици обаче стават нетърпеливи и с право – те са хората, благодарение на които до голяма степен Tesla съществува днес. Защото да платиш десетки хиляди долари за електрическа кола, коята нямаш идея дали ще се получи... за това се иска смелост.

Нетърпението за новата технология е и поводът да получим информацията за подобрената батерия: 

Това писа директно на Елон Мъск в Туитър @bonnienorman, която притежава Roadster и Мъск не закъсня с отговора: "Новата Roadster батерия трябва да мине тестовете за безопасност до края на юли и вероятно през август ще е достъпна."

Изглежда това лято ще има да се правят дълги преходи с електрически роудстъри. Сега се кефим на феноменалното ускорение на Model S P85D, но е хубаво да си припомним и че Roadster също дърпа до 100 за под 4 секунди.

Супер як електромобил с як пробег – нещата се получават все повече!

От: Teslarati

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума