Tesla POWERWALL – $3,500 10 кВтч домашна батерия от #TeslaEnergy (Видео)

Компоненти
В този блог: Tesla представи батерии за дома и офиса с директно свързване към соларни панели.

Новата продуктова линия на Tesla са домашните батерии. Елон Мъск демонстрира POWERWALL на специално Tesla събитие вечерта на 30 април в Калифорния, захранвано с енергия изцяло от новите модули. Батериите са подходящи за домове, офиси, индустриални сгради и други, капацитетът е 7 кВтч и 10 кВтч, но могат да се свързват в пакети при необходимост от складиране на повече енергия...

Модулните POWERWALL системи се монтират на стена и вече могат да се поръчват, с очакване за първи доставки в края на лятото (до 3-4 месеца от сега.)

Капакът на батерията изглежда семпло и атрактивно, а капацитетът и цените на батериите са следните:

  • 7 кВтч – $3,000;
  • 10 кВтч – $3,500.

От това веднага се вижда, че в Tesla вече са постигнали цена от $350 на кВтч клиентска цена. Гаранцията и на двата типа е 10 години (с опция за удължаване с още 10 години), а в пакет може да се монтират макс. 9 батерии, за общо 90 кВтч капацитет.

Всеки модул си има интегрирана защитна система, течно охлаждане и DC/DC преобразувател. AC-DC инвертор на е включен. И за да е пълна картината – батериите са готови за моментално включване към соларни системи, с уточнение от Мъск, че всяка POWERWALL система трябва да бъде монтирана от квалифициран електротехник.

Допълнение от 3 май: Тук обаче има добавка, която стана ясна на 1 май – SolarCity, компанията основана от Мъск и водена от неговия братовчед Линдън Райв, обяви, че ще предлага POWERWALL батериите за $5,000 първоначална вноска и 9 годишен лизинг (с вкл. монтаж) или за $7,140 при плащане веднага. Това са цени включващи липсващия в цената на батерията AC-DC инвертор, контролна система и инсталационна такса.

Откъм технически данни, DC ефикасността е 92%, изходната мощност 2 кВт постоянна и 3.3 кВт пикова. Работното напрежение е 350-450 волта, с 5 ампера номинален ток и 8.5 ампера пиков.

POWERWALL модулите стават и за външен, и за вътрешен монтаж и работят в температурен диапазон от -20°C до 43°C. Тежат по 100 кг, размерите са 130 см x 86 см x 18 см и се предлагат в различни цветове.

Кликни, за да увеличиш снимката

Освен с цветове, POWERWALL модулите може да се вписват много добре в дизайна на помещението заради това че са супер тънки и се монтират на стена. Подходящо е да се закачат на стената в гаража или отвън на къщата, но много хора вероятно ще питат дали не могат да си ги монтират в апартаментите, че не всеки има гараж или живее в къща...

Като за начало ще ги правят в завода във Фримонт, където се сглобява и Tesla Model S, но обемите няма да са големи. Планът е производството да се прехвърли в новата гигафабрика в Невада, когато тя заработи следващата година.

Ако 90 кВтч е малко, Tesla предлага и индустриален вариант на POWERPACK, който според Мъск "може да се надгражда безкрайно, за гигаватови решения". Tesla вече работи с електрическа компания, която иска да направи 250 Мвтч пилотен проект.

В края на събитието, което Tesla предаваше директно в интернет, Мъск каза, че соларните панели и батериите са "единственият път за мен в похода на света към устойчива енергия". Според него 2 милиарда POWERPACK модула са в състояние да осъществят пълния преход на света към бъдеще на соларни системи и батерии и "човечеството е способно да направи това."

Целта на Мъск и Tesla е "фундаментално да променим начина, по който светът използва енергия. Ние искаме да променим цялата световна енергийна инфраструктура към нулеви емисии!" За да стане това сметките на Tesla показват, че ще са нужни 2 милиарда POWERPACK модула и "ако това звучи като някакво ненормално число", каза Мъск, "да ви припомня, че имаме 2 милиарда возила по пътищата – вече сме постигали такива неща!"

Ето YouTube видео от представянето на POWERWALL:

За момента на страницата за заявка на POWERWALL батерия има само ZIP код поле и не можем да преценим дали ще се приемат поръчки извън САЩ. Ще следим за това и ще пишем, когато научим повече по въпроса.

В обобщение, имаме ДОМАШНИ, ИНДУСТРИАЛНИ и решения за ЕЛЕКТРО КОМПАНИИ:

Всичко за POWERWALL ще намериш на www.teslaenergy.com или http://www.teslamotors.com/powerwall

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Вижжж ти, Тесла като че ли пренастройва в движение своите бизнес планове.
Май след няколко години (след пускането на "трите им колички") ще има насреща коренно различен основен бизнес.

Zlatanski
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

колко години/цикъла зареждания работи? Колко максимално и колко гарантирано?

Иво
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

За Powerwall конкретно не съм попадал на числа, но Тесла Моторс обикновено казват така "Даваме гаранция, че за 8 години капацитета няма да падне повече от 10%, пък вие я зареждайте колкото искате пъти!" 18650 елементите които ползват, са от най-високо качество, и тенденцията е да се подобряват още.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения