LG Chem планира 80 до 120 кВтч батерии за 300-500 км пробег

Компоненти
В този блог: Батерии с по-голям капацитет смята да разработва LG Chem.

Южнокорейският технологичен гигант обяви намерения да доставя по-големи батерии на автопроизводители, които искат да предлага електромобили с по-дълъг пробег...

Целта на LG Chem е пробег от 300-500 км с едно зареждане, защото според компанията сегашните електромобили с пробег 100-150 км привличат само ограничен кръг потребители заради този малък пробег.

След сключване на сделка с Daimler, LG Chem твърди, че вече е най-големият доставчик на батерии за електромобили в света. Клиенти на компанията са 13 от глобалните марки в топ 20. Освен Daimler, LG Chem снабдява с батерии за електромобили Volkswagen, Ford, Hyundai, Renault, Audi, Chevrolet, KIA, GM и др.

Засега само Tesla Model S се предлага с голяма батерия (70 и 85 кВтч) и ако намери клиенти сред големите LG Chem може да излезе начело в бранша и най-вече пред своя силен конкурент Panasonic. Tesla обаче инвестира огромни средства и усилия в своята Supercharger мрежа, на която зареждането на Model S е безплатно. Зареждането става за 40 мин до 80% и за да са лесни за използване подобни големи батерии от LG Chem, ще трябва да бъде изградена мрежа от доста бързи зарядни станции. Тези на Tesla работят (на този етап) с мощност до 135 кВт с потенциал тя да бъде увеличена до 200 кВт в бъдеще.

Нашият малък Рено Туизи също е с LG Chem батерия, но с 6 кВтч нейният капацитет е миниатюрен в сравнение с новите цели на компанията. С оптимизирана технология за побиране на повече електрони в същото пространство на Туизи няма да му дойде никак зле някой и друг киловатчас отгоре. Със 100 км пробег дори при средно до динамично шофиране нещата стават различни.

Най-близкото появяване на голяма LG Chem батерия на пазара вероятно ще е в Chevrolet Bolt от 2017 г. и/или в Renault ZOE при обновяване на модела някъде по това време, но не е изключено и да ни изненадат с нещо друго по-рано.

Очакванията са новото поколение масови електромобили да са с 250-300 км пробег и ще е чудесно това да се потвърди в реални условия.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума