И още домашни батерии – този път от Samsung

Компоненти
В този блог: Samsung SDI показа две решения за домашно съхранение на енергия по време на Intersolar Europe 2015 в Мюнхен.

Tesla Motors очевидно повлече крак с новото POWERWALL направление за домашни батерии. Не че са откритие на Tesla, но ето сега една след друга големите компании бързо се включват в новата игра с домашните и офис батерии...

Тези на Samsung SDI приличат на нещо като подов климатик и са с капацитет 5.5 кВтч и 8.0 кВтч. Разработени са в добавка към вече съществуваща 3.6 кВтч система и за момента изглежда са насочени към германския пазар.

Модулите на Samsumg SDI включват комбинация от три елемента:

  • фотоволтаичен инвертор;
  • система за контрол на мощността; и
  • самата батерия.

Тук в Samsung изглежда са се поучили от грешката на Tesla: След първоначалното обявяване на POWERWALL батериите се оказа, че в цената им не е включен инвертора, чиято стойност е $2,000. Все едно да бяха обявили цената на Model S без бордовото зарядно...

Предложението на Samsung включва всички компоненти на системата и няма нужда от DC/AC инвертор. И трите изброени отгоре елемента са намират в една опаковка като тази на снимката в началото на блога. Това ще пести място!

Батерията в комплекта е като тези използвани в BMW i3 (производство на Samsung SDI), от които досега няма дефектирали.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg