Мощното зарядно на Tesla Model X скрито, но разкрито

Компоненти

В този блог: Оказва се, че в конфигуратора на Tesla Model X има скрита опция за по-мощно зарядно.

Повечето неща около електромобилите на Tesla излизат от вече супер посещавания teslamotorsclub.com форум и едно от последните пак e оттам. Става дума за случайно открита, но много важна (поне за някои хора) опция – по-мощно бордово зарядно устройство...

Коментарите по темата са заради това, че първите Model X варианти очевидно са с 48А бордово зарядно и притеснени потребители търсят обяснение от компанията. Съответно се оказва, че в конфигуратора, засега достъпен само за ранно резервирали, има скрита опция за по-мощно зарядно, на стойност $1,000.

С него Model X може да се зарежда два пъти по-бързо от Tesla стенно зарядно, но проблемът е, че ако не конфигурираш Model X с тази опция отначало, тя не може да се добави по-късно. Причината е, че не става дума за 2 зарядни по 10 кВт като при Model S – второто се добавя при желание и срещу доплащане – при Model X бордовото зарядно е в два различни варианта и каквото се вгради при производството това остава.

Разликата между двата типа е, че с основния зареждането става за около 8 часа, а с по-мощното зарядно може да спадне на около 4-4.5 часа.

Много от коментарите по темите около казуса са за това, че Model S има достатъчно пробег и като го заредиш през нощта после не ти трябва двойно по-мощно зарядно за през деня и това би важало и за Model X. Има обаче и много контра мнения, защото Supercharger мрежата на Tesla далеч не покрива всички държави и пътуването на по-големи разстояния, ако ще трябва да чакаш някъде 8 часа междинно, не изглежда особено атрактивно.

Не че 4 часа са малко, но ако имаш 300 км път, после работа някъде за няколко часа – през това време колата може да се зареди на голям процент, ако има по-мощното зарядно, и да потеглиш отново.

Въпрос на избор е, но по някакви причини в Tesla са решили първоначално да го ограничат/скрият. Вероятно скоро ще се разбере защо или пък скришнината ще отпадне, след като вече е разкрита.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума