Audi може да започне да сглобява батерии за електромобили до Инголщат

Компоненти

Според медийни публикации в Южна Корея, Audi готви изграждане на ново съоръжение за сглобяване на батерии близо до своята централа в Инголщат.

Целта е компанията да спомогне допълнително увеличаването на производството на електрически модели, предвид мащабния план на цялата VW група за електрификация на гамата.

На този етап Audi произвежда електрическия e-tron SUV в Брюксел, но скоро трябва да добави нови модели в е-гамата, за които ще се наложи да използват капацитета на други от европейските си заводи. Точно в момента затварянето на авто фабриките е повсеместно, като след подновяване на работата всички ще трябва да насмогват с бързи темпове.

За тази година са планирани първоначално Audi e-tron Sportback и по-късно Audi e-tron GT, който все още се води концепт. Audi електро модел в компактния или среден по-масов клас вероятно ще има от 2021 г., освен ако не наваксат изоставането, което сега се заформя.

Audi има дългосрочен договор с LG Chem за доставка на батерийни клетки, като интересната част в информацията от Южна Корея е, че в завода на LG Chem в Полша, който в момента има капацитет 15 кВтч годишно, е планирано четворно увеличение на този капацитет само в рамките на тази година.

Бърза сметка показва, че 15 гВтч са достатъчни за 300,000 батерии с 50 кВт капацитет всяка и четворно увеличение би означавало само този завод да достави клетки като за около милион електромобила с различни видове батерии.

От доста оскъдната за електромобилите 2019-г и стартираща безпрецедентно трудно 2020-та, се натрупват все повече индикации, че продължението й може да е супер интензивно.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари