Електрическият камион на BMW тръгна из Мюнхен

Полезно и ефективно
В този блог: От 6 юли 100% електрически камион на BMW и Scherm работи в Мюнхен.

Това прави BMW първия автопроизводител в Европа използващ 40-тонен електро камион за транспорт на материали по обществени пътища...

Камионът е произведен от холандската компания Terberg и преди да тръгне по улиците на Мюнхен е преминал успешно първите тестове. От 6 юли 2015 г. возилото вече е на работа и пътува по осем пъти дневно между логистичния център на Scherm и завода на BMW в Мюнхен, като превозва различни автомобилни компоненти, като амортисьори, пружини и кормилни уредби.

Зареждането на камиона ще става само с електроенергия произведена от възобновяеми енергийни източници. Така, чрез своето алтернативно задвижване се очаква електро камионът да пести на околната среда генерирането на 11.8 тона годишно, колкото изхвърля през ауспуха си дизелов камион. Това е еквивалентно на BMW 320d Efficient Dynamics да обиколи почти три пъти земята.

Батерията на камиона се зарежда за три до четири часа и с пълен заряд е възможен пробег до около 100 км, с което теоретично е постижим пълен работен ден без презареждане. От снимката се вижда колко дебел е зарядният кабел, което показва за какви големи мощности става въпрос.

Електрическият камион на BMW не е част от "i" марката на компанията и за нас е по-скоро демонстрация на зелено мислене и желание за тестване на нови устойчиви транспортни технологии.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Напъват иновацията стабилно

Бравос!

Константин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения