В Airbnb вече и зареждане на (Tesla) електромобили

Полезно и ефективно
В този блог: Сайтът за отдаване на домове под наем за почивка Airbnb в сътрудничество с Tesla.

Използвам Airbnb за моите работни и семейни пътувания от 2-3 години насам и още от миналата все се каня да им напиша имейл да подканят своите потребители да предлагат зареждане на електромобили на клиентите си. Сега това е факт с ново споразумение между Tesla Motors и Airbnb...

Ако не ти говори нищо, Airbnb е удобен (за мен) уебсайт, чрез който собственици предлагат своите имоти под наем за почивка. Накратко казано, регистрираш се в сайта и можеш да предлагаш своя апартамент, къща или друг имот под наем. Това, с което Airbnb ме измъкна от други сайтове, като Homelidays, е картата – когато търсиш имот за отсядане на половината екран на сайта винаги е активна карта, на която се показват точките с имотите от списъка в другата половина на страницата. Супер удобно.

Сега Airbnb и Tesla, както пасва перфектно на две млади компании от Калифорния, започват да предлагат нова услуга: Tesla ще монтира на избрани домове регистрирани в Airbnb свои зарядни устройства, с безплатно зареждане за клиентите. Моето предложение към Airbnb, разбира се, беше да могат да се зареждат всякакви електромобили, но и стартът с Tesla е много приятна новина. В един момент хората ще започнат да монтират универсални зарядни по своите обекти – убеден съм в това.

Инициативата стартира от Калифорния, но двете компании се надяват това да се разпространи по Airbnb домовете из цял свят. Буквално свързват света така – без значение дали наемаш имот в планината или някоя отдалечена луксозна вила, като има зарядно устройство пътуването с Tesla дотам става възможно. Представи си само!

В Airbnb вече има форма, която настоящи регистрирани собственици на домове могат да използват, за да се класират за Tesla зарядно. Tesla покрива стойността на зарядното (предоставя го безплатно), а собственикът на имота заплаща инсталационните разходи. Вече има и линк, който показва кои домове са оборудвани с Tesla зарядни. Засега са 12 – само мога да си представя колко много ще се увеличи тази бройка само за година.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума