Първо електрическо такси – KIA Soul EV вози тихо и безплатно

Полезно и ефективно
В този блог: В рамките на тестова кампания Yellow Taxi пуска електрическо такси KIA Soul EV в София.

През август в София стартира пилотният проект на такси компанията Yellow Taxi, чиято цел е да тества възможностите на изцяло електрическия KIA Soul EV да стане редовно такси. По време на кампанията ползването на таксито ще бъде безплатно за всеки, който се качи в него...

Несъмнено, това е чудесна инициатива, за която поздравяваме Yellow Taxi. Засега впечатленията ни от KIA Soul EV са само от краткия ни тест с колата след пристигането в България, но той беше достатъчен да установим, че реален пробег от 190 км с умерено шофиране е постижим. Това е важно за една такси компания, впускаща се в тест на все още проправяща си път в нашето ежедневие транспортна технология.

Електромобилът ще се зарежда от 22 кВт зарядна станция при Yellow Taxi, каквато има и до салона на KIA България на бул. Цариградско шосе. Всеки притежател на електромобили може да зареди и на двете места безплатно.

Смятаме елемента "умерено" за много важен и полезен. От една страна се дисциплинираш да шофираш спрямо способностите на колата, от друга това е полезно за теб като шофьор, приятно е за пътниците и разтоварващо за градската среда.

Изключително интересно ще е по-натам да научим какви са отзивите на шофьорите и потребителите за електрическото такси. Не за безплатното возене, а за комфорта, усещането, разликите...

Защото има такива, но човек ги установява истински когато се качи в електромобил. Някой ден, след като свикнем, няма да ни прави впечатление, но сега електромобилът е нещо различно и обикновено слага широки приятни усмивки на лицата.

Разбира се, освен полезното и приятното, важно е и печелившото. Когато сметките са на плюс, работата върви. Надяваме се на Yellow Taxi и всички други, които тръгнат в посока електрическа мобилност, сметките да са им на плюс. Тогава става още по-хубаво.  

"За нас това е важна стъпка както за развитието на компанията, така и за развитието на такси бизнеса като цяло. Ако успеем да наложим подобни автомобили за таксита, положителните страни ще са много както за града, така и за жителите", споделя изпълнителният директор на Yellow Taxi Калин Кокошаров.

Ние пожелаваме и работим този успех да се реализира. Нека положителните страни стигнат до много, много хора в България!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (5)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. гост

Ей, ми поздрави и успехи!
Ако рече човек да си плати таксито, може ли спецялно да си го поръча като се обади?

  Прикачени
  гост
  1. Илиян Звездоброев

Ето и линк от сайта на такси компанията: [LINK=http://www.yellow333.com/opencms/opencms/menu/bg/news/eltaxi.html]цък[/LINK]

  Прикачени
  гост
  1. Rumen Velinov

Браво на Йелоу таски. Приятно съм изненадан, ако не друго поне, че пробват.

  Прикачени
  гост
  1. гост

Добър вечер. Има ли иформация за срока на тестовата кампания?

  Прикачени
  гост

В момента нямам, но си мислех, че ще е добре да се знае. Ще звънна на хората в КИА България в понеделник сутрин и ще пиша.

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020