Нова безплатна зарядна станция от КИА Моторс в България мол

Полезно и ефективно

В този блог: Първа зарядна станция с Тип 2 контакт за безплатно зареждане в България мол.

Това започна през 2015 г., когато беше приятна изненада да видим KIA Soul EV в КИА Моторс България. Освен че започна да предлага електромобила, компанията монтира безплатна зареждачка в своя автосалон на Цариградско шосе и стартира проект за поставяне на AC и DC зарядни на удобни места...

И ето го първото AC устройство (KEBA зарядна станция) монтирано на ниво -1 в столичния България мол. Зареждачката е с Тип 2 контакт, но от КИА са осигурили и Тип 2 към Тип 1 кабел, което значи, че на станцията могат да се зареждат и коли като Nissan LEAF, KIA Soul EV, Mitsubishi i-MiEV и др.

Зареждането е безплатно и започва веднага след включване на кабела в станцията. Няма нужда от RFID карта за оторизиране или нещо друго. Преходният кабел се намира на автомивката, така че ако ти е нужен трябва да го потърсиш там.

Скоростта на зареждане зависи от мощността на бордовото зарядно на електромобила. За повечето сегашни то е около 6-7 кВт, което означава, че са необходими 4-5 часа за пълен заряд (има и такива с 3 кВт зарядни, които се зареждат по-бавничко). В мола обаче обикновено не прекарваме толкова много време, така че и час да е, пак се събират поне двайсетина процента заряд.

Изключение тук правят няколко електромобила с 20-22 кВт бордови зарядни, чиито батерии се пълнят по-бързо.

Казваме благодарско на КИА Моторс и България мол и работим да има още много такива новини. Подсещаме приятелите от КИА да регистрират новата зарядна станция в своя профил в локатора на зарядни станции VsichkoTok.bg, за да могат всички да я намират по-лесно.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Някой трябва да вземе да им каже на всички шефове там, че е безплатна за всички.. А не да лепят лепенки за неправилно паркиране и да се правят на отворени, че е само за автомобили Киа..

Е
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума