Идва инфо в реално време кои Tesla Supercharger колонки са заети

Полезно и ефективно

В този блог: След софтуерен ъпдейт в Tesla електромобилите ще се вижда статусът на Supercharger станциите.

Притежателите на Tesla отдавна искат от компанията в електромобилите да се показва статусът на Supercharger станциите в реално време. Някои мрежи от зарядни станции показват този статус за своите устройства на съответните сайтове и в мобилните приложения. Работим тази функция да я има и във VsichkoTok.bg. Мрежата на Tesla обаче е отделна и след нов туийт от Елон Мъск става ясно, че дълго чаканата функция идва скоро...

Потребител пита Мъск в Twitter кога на екрана на Model S и X ще може да се вижда кои Supercharger-и са заети и кои свободни и отговорът на Мъск е: "Това идва скоро със стандартен ъпдейт през интернет".

В Tesla отдавна има тази техническа възможност, както се вижда от Supercharger картата в дизайнерското студио на компанията в Хоторн, Калифорния. Там на голяма карта се виждат всякакви данни за използването на Supercharger станциите, но по някакви причини досега от компанията не са решили да направят достъпна тази информация и в самите електромобили.

А тя е много полезна, защото приближавайки някоя станция виждаш точно каква е заетостта и можеш да прецениш дали да спираш там или да подминеш към друга, където има свободни колонки, стига да имаш достатъчно заряд.

Предстои да разберем дали на екрана в колата ще се вижда и друга информация и едва ли ще е толкова подробна като в студиото на Tesla, но така или иначе е чакано и много съществено подобрение, което ще пести ценно време.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения