Флот от 450 Renault ZOE електромобила за споделяне в Дания

Полезно и ефективно

В този блог: В Копенхаген Renault и Green Mobility стартират международен проект за споделяне на 450 електромобила.

Всичките 450 коли са Renault ZOE и ще са на разположение за използване от есента в датската столица, с възможност за разширяване на услугата в Норвегия и Швеция на по-късен етап...

Това си е голяма сделка за всеки автопроизводител, особено за електромобили. Нямаме представа защо са избрали точно ZOE, но може да са договорили най-добра цена с Renault или да е свързано с компактните размери на модела, което го прави подходящ за градски условия или пък заради бързото му бордово зарядно (22 кВт).

Възможно е все един електромобил от флоти за споделяне като тази на Green Mobility да заменя до шест лични ДВГ автомобила. С по-малко ДВГ коли съответно се намалява замърсяването, но е важно да има много повече електромобили. За това има една проста причина. Ето я.

Наскоро беше обявено, че в Париж от 1 юли 2016 г. няма да се разрешава движението на коли произведени преди 1997 г. Според статистиката те са около 10% от всички движещи се в града. Но като са толкова малко защо да ги забраняват? Отговорът – според статистиката за замърсявания на градската управа, 50% от изгорелите вредни газове в града са генерирани точно от тези 10% стари коли. Съответно, всяка една такава стара пушеща кола неутрализира ползата от сума ти електромобили.

Естествено в Green Mobility са изработили и мобилно приложение, с което бързо се установява къде има паркиран и свободен за използване ZOE. С приложението също така може да се резервира и отключва електромобил. Плащането пък може да е с предплатена тарифа като при телефоните, за определен период на шофиране.

От: Mein-elektroauto


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Страхотна новина! С удоволствие бих опитал тази услуга. Интересно с какви предизвикателства ще се сблъска тази иновация, и как ще се справят. Макар че, като се замисля не е за първи път май. Трябва да се предпазят колите от вандализъм, неправилна употреба, или пък разни случайности.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения