LG Chem прави завод за електромобилни батерии в Полша през 2017

Полезно и ефективно

В този блог: Днес водещият корейски производител LG Chem обяви, че започва да изгражда фабрика за батерии край Вроцлав.

Планът е фабриката с площ 41,000 кв.м. да стане част от LG Chem клъстера в Кобиержице близо до полския град Вроцлав и да заработи през втората половина на 2017 г...

Компанията ще инвестира около 320 милиона Евро в завода до края на 2018 г., с очакван пълен капацитет над 100,000 батерии за електромобили с над 300 км пробег годишно. Това е първият огромен завод за електромобилни батерии в Европа, но и други са се насочили натам – Sony планира да построи подобен завод в Унгария.

Планът на LG Chem е да произвежда на място всички компоненти на електромобилните батерии – клетки, модули и пакети. Това ще е първата фабрика за електромобилни батерии със затворен кръг на производството в Европа.

Мястото на фабриката от своя страна е удобно и ще способства за намаляване на логистичните разходи и за ускоряване на доставките, което ще е изключително важно за пазари като България. Причината е в това, че сега сервизирането на електромобилни батерии е съпроводено с много чакане заради бавния транспорт и далечните разстояния. С наличности в Полша (или друга близка държава) обслужването може да се ускори и подобри значително.

След като бъде построен, това ще е четвъртият завод на LG Chem от глобалната производствената система на компанията. Останалите три завода са в Очанг, Южна Корея, Холанд в щатите и Нанжинг в Китай. Общият капацитет на четирите завода ще бъде над 280,000 батерии за електромобили.

Oт: Electric Vehicle News


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения