Кметството на Букурещ иска да пусне 100 ел. автобуса в градския транспорт

Полезно и ефективно

В този блог: Поредната добра инициатива на румънците за намаляване на вредните емисии в големите градове e на път да стане реалност.

Кметството на Букурещ иска да закупи 100 електрически автобуса и станции за тяхното зареждане, съгласно проектопредложение, което се нуждае от финалното одобрението на Генералния съвет на Букурещ (CGMB), съобщава News.ro...

Плановете на кметството са автобусите да бъдат пуснати по линии на градския транспорт в центъра на Букурещ и в други райони със засилен трафик. Те ще бъдат оборудвани с вентилационни инсталации, климатик и отопление, както и с улеснения за достъп на хората с увреждания.

Очаква се новите електрически автобуси да спомогнат за намаляване на замърсяването на въздуха и шума в централните райони на столицата. Те също така са изцяло в съответствие с плановете за подобряването на качеството на въздуха в града, както е посочено в Плана за устойчива градска мобилност.

По-рано този месец Кметството на Букурещ заяви, че работи по стартирането на търг за закупуване на 400 ЕВРО 6 автобуса, 100 тролейбуса и 100 трамвая, които да бъдат пуснати по редовните линии на градския транспорт.

Властите също така планират изграждането на няколко модулни паркинги в столицата. Плановете на кметството за градския транспорт в столицата също включват безплатен достъп до Wi-Fi интернет на всички автобуси, трамваи и тролейбуси, управлявани от транспортната компания RATB в Букурещ


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения