Безжично зареждащи се електрически автобуси тръгват по улиците на Мериленд

Полезно и ефективно

В този блог: Електрически автобуси с безжично зареждане тръгват тестово по улиците на Мериленд.

Хауърд Каунти, Мериленд е един от малкото градове в САЩ, където хората имат възможност да се возят не просто на електрически автобуси, а на такива които могат да се зареждат и безжично.

Нова система за зареждане с мощност 50 кВт е инсталирана от Momentum Dynamics в The Mall - окръг Колумбия и ще обслужва три електрически 32 местни автобуса, закупени от BYD.

Засега това е само пилотен проект, но от Momentum Dynamics споделят, че вече имат готовност и за инсталирането на система с мoмощност 200 кВт.

Този новаторски проект е резултат от съвместно усилие между Howard County, MD, Regional Transportation Agency of Central Maryland (RTA), Maryland Transit Administration (MTA), BYD North America, Center for Transportation and the Environment (CTE) и GGP

Тази нова система за зареждане на Momentum® работи с ефективност, надвишаваща много от зарядните устройства, които са в експлоатация днес, а освен това тя не изисква система за охлаждане, нито редовна и скъпа поддръжка и отгоре на всичкото разходите по инсталацията и се по-ниски.

Системата с 50 кВт мощност в Хауърд Каунти включва предавател, инсталиран в настилката и приемник, инсталиран от долната страна на автобуса. Уникалната технология на Momentum автоматично зарежда батериите на автобуса, докато докато той е паркиран върху предвиденото за зареждане място. "

Финансирането по този проект идва от Федералното министерство на транспорта (DOT) и Мерилендската транспортна администрация (MTA) в окръг Хауърд.

CTE, като ръководител на проекти и технически консултант в окръг Хауърд, ще управлява ежедневната дейност на екипа по проекта и предоставя технически анализ, моделиране и симулация от трети страни през целия жизнен цикъл на проекта.

Организацията с нестопанска цел е посветена на развитието на чисти, устойчиви, иновативни транспортни и енергийни технологии. Като неправителствена организация основната цел на компанията е да подкрепя членовете си и да им осигурява контакти и партньорство с федерални агенции, включително ССТ и DOE, както и транзитни агенции в САЩ

За начало от CTE ще събират данни за операциите и поддръжката за период от две години. Данните ще бъдат използвани за генериране на редица ключови показатели за ефективност (KPIs), които ще предоставят на окръг Хауърд заедно с информация за цялостното въздействие на безжично зареждащите се електрически автобуси."

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Във Варна видях един на който пишеше тестов електрически

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения