Старт на МЕGA-E проекта за 322 бързи зарядни станции в Европа през юни

Полезно и ефективно

В този блог: Последна кеш инжекция получи Aleggo  от EС за старт на проекта за бързи зарядни станции - МEGA-E.

IONITY мрежата за бързо зареждане създадена съвместно от редица големи автопроизводители започна да се разгръща и по всичко личи, че скоро към тях ще се присъединят и от Aleggo с техния MEGA-Е проект за 322 бързи зарядни станции.

Тази седмица компанията получи свеж капитал от ЕС на стойност 29 милиона евро и до месец започва изпълнението на проекта с планове първият обект да бъде открит през юни.

Първоначално Aleggo стартира проекта съвместно с финландската електрическа компания Fortnum, но те се оттеглиха от него миналия месец, за да се съсредоточат върху интеграцията на PlugSurfing и развитието на скандинавския регион.

От Aleggo, разбира се, не остават съвсем сами за изпълнението на проекта и ще си сътрудничат с местни компании във всички страни, където предстои инсталиране на бързи зарядни станции от MEGA-E мрежата.

Първоначалните планове са за общо 27 обекта в Европа с 322 бързи зарядни станции, които да предлагат опция за зареждане с до 350 кВт мощност на всички марки електромобили, които днес са на пътя.

Това е втората мрежа с бързи зарядни станции по която Aleggo работят, след като в края на миналата първият обект със станции Ultra-E беше пуснат в експлоатация във Франкфурт.

Първите държави, в които ще бъдат инсталирани MEGA-E  бързи зарядни станции са:  Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Швеция и Великобритания.

Проектът MEGA-E е част от иновационния клъстер, разработен в програмата TEN-T/CEF, a проектът е сред първите, които осъществяват това в общо европейски мащаб.

Скоро се очакват и повече подробности за локациите и партньорите, които Aleggo ще избере на местно ниво във всяка държава. 

 

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Nikola Vasilev

А в България, ще започнат ли да изграждат такива зарядни станции?

  Прикачени
  гост

Поне на този етап ни няма в първоначалния списък, но пък не са обявили всички държави още така, че ще разберем по натам.

  Прикачени
  гост
  1. Влади Иванов

За къде бързат милите ни европейски съседи? Да избягат по-надалече от нас ли?

  Прикачени
  гост

Задава се още една бърза мрежа с фокус в нашия регион и на картата им има 4 локации в нашата страна, така че не сме забравени съвсем. Господ нали беше българин

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020