Още 118 бързи зарядни станции идват в Европа; Четири от тях в България

Полезно и ефективно

В този блог: Скоро започва изграждането на нова мрежа от бързи зарядни станции за Централа и Източна Европа.

След толкова изписани редове за задаващи се бързи зарядни станции из цяла Европа днес идва поредната доза от същото, но този път за разлика от предишните и името на нашата страна присъства в сметките.

Към Ultra-E и IONITY мрежите за бързо зареждане, които вече се изграждат, както и MEGA-E, чийто старт предстои през юни, се присъединява и още една европейска мрежа, насочена към Централна и Източна Европа

Европейската комисия подкрепя изграждането на 118 станции за бързо зареждане по проекта CEUC (Central European Ultra Charging), а за негов изпълнител бе избрана компанията Smatrics, която освен за изпълнението ще отговаря също и за функционирането и поддръжката на мрежата.

118 бързи зарядни станции HPC (на снимката по-горе) ще бъдат инсталирани до края на 2020 г. в Австрия, Чехия, Италия, Унгария, Румъния, България и Словакия, както е показано на картата по-долу.

Проектът ще се ръководи от австрийската енергийна компания Verbund, а Smatrics ще работи и с национални инвеститори нa местно ниво във всяка държава.

Smatrics вече управлява голяма мрежа от зарядни станции в Австрия и ще използва натрупания опит, за да осигури поддръжката на този по-мащабен проект, който включва седем държави.

Компанията, която е собственост на OMV, Verbund и Siemens скоро планира да се позиционира и на германския пазар.

Все още не са ясни локациите, на които ще бъдат разположени бързите зарядни станции във всяка държава, но на по-късен етап и тази информация ще достигне до нас

Изпълнението на проекта трябва да започне до края на тази година, а през 2020-та всички 118 станции да влязат в употреба.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Време беше и за нас да се сети някой

Петър
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари