DPD Ирландия инвенстира над €3 милиона в електромобили за доставки

Полезно и ефективно

Местната компания, която обслужва куриерските услуги на DPD в Ирландия ще инвестира 3,2 милиона евро в електрифициране на своята флота.

В края на миналия месец DPD Ирландия стартира проекта ElectriCity в Дъблин и сподели, че през следващите три години той ще се разшири и до други населени места в Ирландия.

Главният изпълнителен директор на DPD Ирландия сподели, че плановете на компанията са да имат електрически превозни средства във всичките си 34 депа до три години.

Засега DPD ще използва новите електрически превозни средства само в Дъблин, като по този начин ще електрифицира общо 15 маршрута.

Първите десет, стил Paxsters, електрички вече са в експлоатация, а скоро към тях ще се присъединят и още 15 бройки.

DPD Ирландия ще използва няколко различни модела за доставки спрямо теглото на пратките, като някои от моделите ще са като тези на водещата снимка, а някои ще са като този леко приличащ на трактор модел на снимката по-долу.

Инвестицията в ElectriCity е в размер на 3,2 милиона евро и включва закупуването на електрическите превозни средства, наемането на персонал, обучение на служители, придобиване на нови депа и ремонти. 

Старта на проекта ще създаде и 150 нови работни места, от които 30 ще бъдат свързани с изпълнението на прокета, а останалите ще бъдат свързани с развитието в други райони на страната.

За DPD това не е първият подобен проект. Логистичната компания също така започва работа и по електрифицирането на целия си флот в Хамбург, а доставки на ток вече се извършват в Берлин, Кьолн и няколко места в Италия и Франция.

В Ирландия националната пощенска служба An Post наскоро обяви нова стратегия за електрическа мобилност и планове да закупи 750 електрически превозни средства до 2022 г., от които 200 ще бъдат на път още през тази година.

Всички доставки в централен Дъблин трябва да бъдат 100% електрически до края на тази година, а след това и други райони в страната да последват

На национално ниво ирландското правителство публикува своя план за развитие „Project Ireland 2040“ на стойност 116 милиарда евро, който очертава прехода на страната към нисковъглеродна икономика .

По отношение на транспорта, целта е до 2030 г. поне половин милион електрически превозни средства да се движат по ирландските пътища.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума