Hyundai разработи интелигентна система за пречистване на въздуха в колата

Полезно и ефективно

Hyundai Motor Group разработи интелигентна „Smart Air Purification System”, която автоматично следи за качеството на въздуха в колата.

Иновацията се основава на предишна работа на групата по повишаване на качеството на въздуха в автомобила чрез въвеждане на нова автоматизирана система за наблюдение, която непрекъснато проверява качеството на въздуха, докато постигне статус „Отлично“.

В комбинация с модерни иновации за филтриране, технологията може да премахва фините частици преди пътниците да влязат в колата и да пречиства въздуха в кабината по време на пътуване.

Конвенционалните системи за пречистване на въздуха работят само за определен период от време, когато се активират, изключвайки се след определено време, независимо от текущото качество на въздуха в кабината.

Новата система за интелигентно пречистване на въздуха ще следи непрекъснато за качеството на въздуха в колата, активирайки функцията за пречистване, ако качеството на въздуха се понижи до ниво „справедливо“.

След това системата ще поддържа процеса на почистване, докато качеството на въздуха се подобри до ниво „Отлично“. Дори ако качеството на външния въздух е на ниво "лошо", системата може да пречисти въздуха вътре в колата до ниво "Отлично", почти мигновено.

Пътниците могат да наблюдават нивата на качеството на въздуха в реално време от екрана за аудио-видео навигация на автомобила (AVN), с визуален 16-цветен цифров дисплей.

Това е категоризирано според стандартите на Корейската организация за опазване на околната среда, която категоризира четири нива на качество на въздуха въз основа на наличието на фини прахови частици: Отлично, Добро, Справедливо и Лошо.

Hyundai Motor Group е проектирала интегриран лазерен сензор, който да гарантира дълготрайността и надеждността на системата. Типичните сензори са склонни към проблеми с надеждността, тъй като фините частици могат постепенно да се натрупват върху измервателния обектив. Лазерният дизайн заобикаля този проблем, като дава възможност за иновации на екипа на Hyundai Motor Group R&D.

Освен това, тестовете установяват, че двигателите и сензорите на вентилаторите на пречиствателя ще поддържат пълна функционалност както при ниски, така и при високи температури.

Новата система за пречистване на интериора е съчетана с модерни високопроизводителни въздушни филтри, които повишават степента на събиране на фини прахови частици от 94% до 99%. Освен това, новата система за филтриране има функция на освежаване на основата на въглен и може автоматично да затваря прозорците на автомобила, за да подпомогне процеса на пречистване.

Тази нова система ще бъде инсталирана във всички бъдещи модели на Kia и Hyundai.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума