Братовчедите на Елон Мъск пускат соларна социална мрежа

Полезно и ефективно
В този блог: SolarCity стартира ново мобилно приложение за проследяване и споделяне MySolarCity.

В четвъртък, 4 декември, SolarCity пусна приложение, с което да се сближи със своите потребители като им предоставя данни за използване на енергия в реално време. И още – към това компанията добавя и социално споделяне, в която потребителите да си разказват истории и пращат снимки...

Приложението се казва MySolarCity и е направено да прилича на тези за онлайн пазаруване, с които можеш да си проследяваш пратката или пък кога ще ти дойде превоза (като при новата супер конкуренция за такситата – Uber) на мобилния ти телефон.

Според един от основателите на SolarCity (и братовчед на Елон Мъск) Питър Райв, "Това е опит да направим преминаването към соларна енергия супер просто и лесно".

Идеята за социална мрежа ни допада, защото да виждаш какво споделят другите за своите соларни системи и би било много полезно. А ще има много неща за споделяне. Представяме си коментари от типа на: "Приятели дойдоха на гости с техния Nissan LEAF и го заредиха от нашите слънчеви панели докато си купонясвахме", или пък "Очаквам да си избия новата соларна система след 3-4 години, на вас как ви излизат сметките?" и т.н.

Като гледаме графиката отгоре, цифрите са много внушителни. И това е само в щатите, а силно се надяваме SolarCity да се появи и в Европа. Не знаем как са изчислили тези $76 милиона спестени от техни клиенти, отговарящи на почти 1,5 милиона тона по-малко CO2 или близо 5 милиарда километра по-малко шофиране, както и 3 милиарда литра спестена вода, но идеята да си споделяш за нещо, което те прави до голяма степен енергийно независим/а с други ни допада много. На теб?

Според картинката най-горе, в приказката за малката спретната къщурка спокойно можем да заменим втората кола със "слънчев" покрив!

От: SolarCity блог

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения