И BYD ще строи гигафабрика за батерии като Tesla Motors

Технологии
В този блог: Китайската компания Build Your Dreamd (BYD) планира утрояване на производството на батерии.

Един от големите инвеститори в BYD е Berkshire Hathaway Inc на Уорън Бъфет и подкрепяната от него компания очевидно иска да стане силно конкурентна в производството на батерии, като добавя по 6 гигаватчаса глобална продукция във всяка от следващите три години...

BYD удвои своя пазарен дял от 2.7% през 2013 г. на 5.8 % през 2014 г., но както се вижда от данните в блога Кой производител колко батерии прави, все още е на 6-то място в света по този показател.

С новопоставената цел BYD може да вдигне капацитета от 10 гВтч в края на 2015 г. на около 34 гВтч към началото на 2020 г. Това би изравнило компанията с капацитета на гигафабриката, която Tesla Motors строи в Невада.

Очакванията са, че както тази на Tesla, и гигафабриката, която BYD смята да построи, ще произвежда повече батерии отколкото се правят в целия свят в момента. През 2020 г. само тези два завода имат потенциала да утроят глобалното производство на литиево-йонни батерии, а в тези сметки дори не влиза настоящият и бъдещ капацитет на LG Chem. В края на 2014 г. LG Chem също започна строеж на своя гигафабрика в Китай.

Напоследък BYD започна да търси подкрепа за своя електромобилен бизнес, заради слабите продажби на своите електро модели и има вероятност те да са причина за преориентиране на компанията от производство на превозни средства към компоненти за тях.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Р се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари