Това може да приближи безжичното зареждане за електромобили

Технологии
В този блог: BRUSA взима технология за безжично зареждане от WiTricity.

Кои са BRUSA и кои WiTricity и какво значение има това за нашите електромобилни интереси? Да кажем, че това са две големи компании снабдяващи автопроизводителите с компоненти, които те вграждат в своите електромобили...

Това е част от авто производството – поръчваш части на други компании и след това те се водят за оригинално вграждане. И когато става дума за BRUSA, огромна швейцарска компания за силови електро компоненти, значи е добре да обърнем внимание.

BRUSA снабдява компании като Daimler и Volvo с бордови зарядни устройства за електромобили. Всъщност най-мощното на пазара е тяхното NLG6 22 кВт, за което писахме през 2012 г. По-мощно е дори от двете зарядни на Tesla Model S (Dual Charger опцията с 2 х 10 кВт зарядни).

Затова новината, че BRUSA сключва лицензионно споразумение за интелектуална собственост с производителя на системи за безжично зареждане на електромобили WiTricity е интересна. За нас тя е индикатор, че щом BRUSA Elektronik AG се насочва към безжичното зареждане по този начин, чрез компанията то може да намери място в електромобилите на големи автопроизводители по-скоро от очакваното.

Според условията на споразумението, BRUSA лицензира патентовата интелектуална собственост на WiTricity за комерсиализиране на ефикасни, високо производителни зарядни системи за ЕПС. С тях следващото поколение електромобили и плъгин хибриди ще могат да се зареждат безжично чрез паркиране на колата върху BRUSA плоча за безжично зареждане.

Както всички останали продукти и този трябва да се стандартизира преди масова употреба. По тази причина и двете компании работят с различни международни стандартизиращи организации за разработка на стандарти за безжично зареждане на електромобили. Целта е да се гарантира интероперативност на безжичните системи за зареждане на електромобили в глобален мащаб.

За по-малката WiTricity да работи с доставчик на части за оригинално вграждане като BRUSA е чудесна възможност да намери много по-широко приложение на своята технология за безжично зареждане. За нас потребителите пък удобството да зареждаме без кабели по-скоро отколкото сме предполагали е добре дошло отвсякъде.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения