Над 20 места за безжично зареждане в Швеция

Технологии
В този блог: Evatran тества системи за безжично зареждане на електромобили в Европа.

В Швеция обявиха програма, по която ще бъдат монтирани и тествани над 20 Evatran PLUGLESS системи за безжично зареждане на електромобили в Стокхолм, Упсала и Готенбург...

Тестовата програма се казва WiCh (Wireless Charging of Electric Vehicles) и целта й е да се установи ефектът от безжичните системи за зареждане при употребата на електромобили в реални условия. След вече 14 месеца тестове в САЩ, това е първата по-голяма тестова инициатива за Evatran извън щатите.

Според Стефан Петерсон от Viktoria Swedish ICT, "това наше проучване показва, че безжичното зареждане може да е важна част от усилията ни да привлечем повече хора към шофиране на електромобили вместо по-вредни за природата превозни средства."

Evatran и шведската WiCh програма работят от девет месеца по подготовката на теста с финансовата подкрепа на шведската енергийна агенция. Подготовката включва първа фаза с няколко тестови инсталации, интензивни тестове за безопасност и производителност, както и събиране на данни от проучването.

Тези тестове са от изключителна важност, за да се гарантира, че децата ни могат наистина да играят безопасно около съвременна технологична система като тази за безжично зареждане на електромобили.

Засега мощността на зареждане на този тип системи е в диапазона 3.7 кВт, което означава зареждане на електромобил като Nissan LEAF за около 6 часа.

Тестовете са в ход и подобренията идват.

От: EV News Report

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Хубава новина Има надежда, и ще е хубаво за БГ, че тука братята може и кабела да ти гепят. BTW преди малко видях i3 до телефонната палата. Страхотно изглежда!

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари