Знам ти (100 кВтч батерия) тайната, Елон Мъск!

Технологии

В този блог: Tesla хакер разкрива потенциална 100 кВтч батерия.

Известният в Tesla обществото хакер Джейсън Хюс, който си направи система за соларния покрив от две Tesla Model S батерии, е открил нещо, което според него е (бъдеща) 100 кВтч Tesla батерия...

От около месец Tesla вече не предлага 85 кВтч батерия и това естествено предизвиква коментари за евентуални нови батерии. Един хакер смята, че е открил нещо по въпроса.

В отчасти криптиран туийт до Tesla и нейния изпълнителен директор Елон Мъск, Model S хакерът Джейсън Хюс казва, че е разкрил тяхна тайна.

Съответно, обществото в Teslamotorsclub форума бързо намери решение на загадката, криптираната част от която отговаря на P100D.

С това Хюс очевидно твърди, че в Tesla работят по 100 кВтч батерия:

"P100D се споменава във фърмуера от около два месеца. Най-накрая добавиха и емблема във версия 2.13.77."

Какво може да означава емблемата, освен че се задава такава (100 кВтч) батерия? С нея пробегът би бил над 500 км при нормално шофиране. За скорости над 150 км/ч по магистралата, както си карат много хора, няма да важи, това е ясно ;).

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Малко подобрение, ама от сърце. Още не е ясно де, ама това е естествения ход на нещата. Другояче звучи P150D или P200D, но и до там ще стигнем надявам се Вече оттам насетне, не знам дали има смисъл да се правят по-големи батерии, а само да се намаляват размерите и теглото.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения