Mercedes-Benz Energy GmbH е новата фирма на Daimler за стационарни батерии

Технологии

В този блог: Нова компания поема продажбите на стационарни Mercedes-Benz батерии.

Daimler AG създаде нова фирма – Mercedes-Benz Energy GmbH – която да поеме разработката и глобалните продажби на Mercedes-Benz брандирани стационарни батерии, произвеждани в друго поделение на компанията – Deutsche ACCUMOTIVE GmbH & Co. KG...

От април, Daimler AG започна да доставя стационарни и електромобилни батерии произведени от ACCUMOTIVE и сега продажбите и монтажите се поемат от новата фирма. Така ACCUMOTIVE се фокусира само върху производството, докато новата структура поема пазара.

Mercedes-Benz Energy стартира с персонал от 50 служители, от общо 330 в съоръжението в Каменц, където се помества заедно с ACCUMOTIVE. Планът на компанията е до края на 2016 г. вече да има 100 служители и да ги удвои още веднъж до 200 до края на 2017 г.

След позициониране на германския пазар, следващата стъпка за Mercedes-Benz Energy е да започне да предлага батерии и на международните пазари, за което ще се разчита на партньорствата на Mercedes-Benz в различни държави.

Батериите за стационарна употреба на Mercedes-Benz са разработени като за много по-тежките условия в електромобилите. В една система за съхранение на енергия може да се комбинират до осем батерийни модула, всеки с капацитет 2.5 кВтч, за общо до 20 кВтч. В индустриални приложения системата може да се надстройва до значително по-голям капацитет.

Първото демо на батерии от Mercedes-Benz Energy GmbH и Deutsche ACCUMOTIVE GmbH & Co. KG ще бъде направено по време на Electrical energy storage (EES) търговския панаир в Мюнхен от 22 до 24 юни 2016 г.

От: Green Car Congress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Май и те като Нисан следват идеите на Тесла.

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

браво, чудесно - нека има конкуренция! :), а още по-добре и в технологично отношение - напр. испанската фирма Grabat до Кордоба ...

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума