Електро такси без шофьор тръгна в Сингапур – Renault ZOE или Mitsubishi i-Miev

Технологии

В този блог: nuTonomy започва тестове на електро такси без шофьор.

nuTonomy е компания разработваща собствен софтуер за самоуправляващи се коли, която започва първия тестове на безпилотни таксита в Сингапур...

Тестовата програма на компанията се провежда в един от бизнес кварталите на града, където nuTonomy изпробва технологията си за безпилотни коли от април тази година.

За участие в програмата nuTonomy кани предварително избрани хора, които ще могат да си викнат безплатно такси без шофьор през мобилно приложение.

На разположение са Renault Zoe или Mitsubishi i-MiEV електромобили специално конфигурирани за безпилотно управление. От съображения за сигурност, обаче, засега инженер от nuTonomy ще се вози в колата, за да наблюдава работата на системата и да поема контрол при необходимост.

По време на тестовете, nuTonomy ще събира и анализира данни от работата на софтуера, ефикасността на избиране на маршрути, процеса на резервиране на такситата и мненията на потребителите. С тези данни компанията ще подготвя услугата за масов старт през 2018 г.

Тестовата програма на nuTonomy е малка, но показва как темпото в световното състезание за безпилотните коли се засилва все повече. Това обаче неминуемо повдига и въпроса за промяната, която ни предстои – минал съм през различни индустрии, оставал съм без работа заради промени и ето я тук тази нова и огромна промяна, която застрашава сериозно професията таксиметров шофьор.

Важно е как технологията ще се развива, как ще преминаваме към нея и колко ще се търси. Това ще ни покаже как да вървим по пътя на промяната.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения