Samsung построи супер бързо нова фабрика за батерии в Унгария

Технологии

В този блог: Новата фабрика на Samsung SDI за батерии в Унгария е готова.

Когато в самия край на август 2016 г. писахме за плановете на Samsung да отвори фабрика за производство на батерийни клетки в Унгария не предполагахме, че ще я изградят толкова бързо. Но вече е готова...

Това е третата фабрика на Samsung SDI след съоръженията в Улсан, Южна Корея и Шиан, Китай. Строежът вече е завършен и производството на електромобилни батерии трябва да започне в средата на 2018 г.

Новата фабрика се намира в Гоед, на около 30 км от Будапеща и е разположена на площ от 330,000 кв. м. Капацитетът на завода е производство на батерии за 50,000 електромобила годишно.

Батерията е набеденият виновник за все още високите цени на електромобилите, но ето такива фабрики са ключови за намаляване на цените. С много по-ниски логистични разходи и по-бързо достигане до много повече клиенти в Европа Samsung SDI ще има възможност да предложи по-атрактивни цени на батерии за електромобили от следващата година.

Друго си е да има фабрики за батерии в Европа, да се намалява зависимостта от азиатските доставки, но европейците като се мотаем пак азиатците ни изпревариха. Просто се напасват бързо и докато други мислят южнокорейците действат супер бързо.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Жоро

"Samsung построи супер бързо нова фабрика" това не точно так, сградите не са нови. По-точно е да се каже, че ще преустроят фабриката, за да се произвеждат батерии.

  Прикачени
  гост

Е, при такова положение има обяснение за бързата реализация.

  Прикачени
  гост
  1. nedi alex

преди време говорих със собственика на бившия завод за батерии в Никопол - ... мъка голяма, точно копие на бай Ганя!

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020