Безжично зареждане за електромобили от Continental

Технологии

В този блог: И Continental се включва в играта с безжичното зареждане на електромобили.

Германската компания ще представи своя система по време на Continental Tech Show през юни и след това на автосалона във Франкфурт през септември...

Технологично, решението на Conti обхваща позициониране на колата, електронна комуникация, управление на зареждането и контрол на безопасността.

Както и при останалите системи и при тази на Continental енергията се излъчва от трансмитер монтиран на земята или вграден в настилка към приемник в пода на електромобила. За да започне зареждането трябва просто да се паркира над трансмитера, за което в Conti са разработили опростен навигиращ инструмент.

Технологията позволява зареждане с до 11 кВт без кабели, като процесът започва автоматично след паркиране на колата над трансмитера. Засега се изисква сравнително точно позициониране, но в бъдеще с автономните технологиите колите ще се грижат сами за точното паркиране.

За да стигнат до пазара тези системи, обаче, е нужда и стандартизация. Continental е активна и в това отношение като член на германския проект "StiLLe" (standardization of inductive charging systems over performance classes) чиято цел е да бъдат разработени технически решения за стандартизация на безжичното зареждане на електромобили.

Напоследък Conti е изключително активна в посока електрическа мобилност, като наскоро представи AllCharge система, разработена да елиминира различните бордови зарядни, а освен това влиза с партньори и на китайския пазар.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения