Hyperloop One достигна нова рекордна скорост от 310км/ч

Технологии

В този блог: Hyperllop One постигна значителни подобрения при вторият тест на по-дълго разстояние.

Първият тест на Hyperloop One по-рано тази година не даде много обещаващи резултати, но проведеният наскоро втори тест е бил доста по-успешен и скоростта на XP-1 е била увеличена почти х3.

Те достигнаха нова максимална скорост от 310км/ч в разстояние на само 300 метра, което е значителен напредък в сравнение с първия тест, а освен това постигнаха и понижаване на налягането в тръбата еквивалентно на това на 60,000 метра над морското равнище.

Ето и сравнение между двата теста

Това все още далеч от желаните над 1,000км/ч, но тестовете все още се провеждат на 500-метрова писта, а не на такава с дължина 1км, както бе планирано първоначално и такава скорост не би могла да се достигне за толкова кратко разстояние на този етап. 

Компанията споделя, че всички компоненти на системата са успешно тествани, включително високоефективния електрически двигател, усъвършенстваните контролни механизми, силовата електроника, магнитната левитация, окачването и вакумната система.

Интересно е как напредват технологиите и как са успели да създадат среда, която обикновено се намира на поне 60,000м над морското равнище под земята в една конструкция под формата на тръба. Технологията все още е в процес на разработка, но компанията казва, че работи паралелно и за внедряването на реални търговски Hyperloop системи.

Ето какво сподели и главният изпълнителен директор Роб Лойд:

"Доказахме, че технологията ни работи и сме готови да започнем дискусии с партньори, клиенти и правителства по целия свят за пълното комерсиализиране на нашата Hyperloopтехнология. Развълнувани сме от перспективите и приемането, което получихме от редица правителства по света, за да помогнем с решаването на масовите глобални транспортни и инфраструктурни предизвикателства."

През април компанията разкри 11 кандидат маршрута за високоскоростната транспортна система в САЩ и потенциални девет локации, на които тя да бъде инсталирана в Европа. С разкриването на новата система миналата година Hyperloop One обяви и сделка с транспортния орган в Дубай (RTA), за да започне строежа на Hyperloop, който да свързва Дубай с Абу Даби и други емирства.

Hyperloop One е получила значителна инвестиция от компанията управляваща пристанището на Дубай и е вече е правила тестове за Hyperllоop система между морското пристанище и това, което ще се превърне във "вътрешно" пристанище, за да освободи ценно място и да намали товарния трафик в региона.

Докато предишните правителствени сделки на Hyperloop One са били по-скоро за "проучване" на прилагането на Hyperloop системи, тази с Дубай изглежда наистина е свързана с въвеждането на система в емирството.

Интересното е, че Елон Мъск, който е създател на концепцията за Hyperloop, но не е свързан с фирмите, развиващи технологията, също се занимава с подобни проекти за за високоскоростни подземни тунели чрез новата си Boring компания, която миналия месец завърши първият километър от тунела, който се строи в Лос Анджелис.

От сега като че ли е доста трудно да си представим момента, в който тези системи ще станат приложими, но те вероятно ще бъдат доста полезни в бъдеще и е хубаво, че и други компании се ориентират в тази сфера и започват да градят километър по километър още от сега.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения