$30 милиона инвестира азиатски гигант в хърватската Rimac Automobili

Технологии

В този блог: Хърватската Rimac Automobili сключи партньорство с един от най-големите производители на батерии в Китай.

Един от най-големите производители на батерии в Азия - китайската Camel Group Ltd., сключи договор с Rimac Automobili, Greyp Bikes и техния основател и главен изпълнителен директор Mate Rimac.

Сделката представлява и най-голямата чуждестранна инвестиция в хърватска технологична компания. От общата инвестиционна сума, $3 милиона ще отидат за дъщерната компания на Rimac - Greyp Bikes, която се занимава с производството на електрически велосипеди.

Инвестицията ще бъде използвана за финансиране на стартирането на нови продукти, разширяване на производствения капацитет и глобалното разширяване на фирмите.

Mate Rimac, основател и главен изпълнителен директор на Rimac и Greyp, коментира сключването на сделката така:

"С течение на годините ние се утвърдихме като технологичен доставчик и фактор за много от големите автомобилни производители в цял свят. Ние станахме ориентир, когато става въпрос за електрически системи за задвижване, батерии, иновативни инфоразвлекателни системи, телеметрични и много други основни системи за превозни средства.

За разлика от много други компании в този бранш мое имаме работещ бизнес модел - печелим от 2012 г. насам и удвояваме всяка година органично. Тази инвестиция ще ни помогне да ускорим растежа си и да въведем нови продукти на пазара, с което да да разширим глобалното си присъствие. Две от ключовите области, по които ще работим усилено са са изграждането на нова, модерна производствена база за нашия технологичен бизнес и пускането на нашето следващо поколение електрически суперавтомобил, който ще бъде показан на света през следващата година."

Лиу Чанглай, главен изпълнителен директор на Camel Group коментира партньорството между двете компании по следния начин:

"Нашата стратегия е да се движим агресивно в новия енергиен бизнес като предоставяне модерни акумулаторни системи, задвижващи механизми и други компоненти на автомобилите на големите производители на търговски и лекотоварни автомобили в Китай. След като проучихме дълбоко пазара, търсейки технологичен партньор, Rimac изглеждаше перфектният избор за нас като установен лидер в развитието на технологиите за електрически автомобили в различни области.

По време на нашите многобройни посещения в Хърватска бяхме най-впечатлени от дълбоката вертикална интеграция на Rimac - разработването и производството на всички ключови системи за превозни средства вътре в компанията. Освен това беше впечатляващо да научим, че Rimac, като млада компания в много консервативна индустрия е спечелила доверието на някои от най-големите и престижни автомобилни компании. Радваме се, че занапред ще използваме нашите общи усилия, за да доставим на пазара компоненти и технологии за електромобили от световна класа, чрез които да спомогнем за ускоряване на прехода към напълно електрически транспорт."

Rimac Automobili стартира подобно на Apple в един гараж през 2009 г. с дръзката цел да докаже, че спортните коли с електрическо задвижване могат да бъдат забавни, бързи и вълнуващи.

Rimac се превърна във важен играч в производството на електрически автомобили - проектирайки, разработвайки и произвеждайки собствени високоефективни напълно електрически суперавтомобили, като в същото време доставя ключови технологии на много световни производители.

Технологиите на Rimac се признават в световен мащаб и се използва от компании като Aston Martin, Koenigsegg и много други.

Още по темата:

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума