Tesla Motors спира работа за две седмици, за да се подготви за Model X

Технологии
В този блог: Tesla монтира нови 25 робота и вдига с 25% производството на Model S.

Първото планирано временно спиране на фабриката на Tesla Motors във Фремонт, Калифорния, се прави с цел добавяне на роботи. С тях компанията се подготвя за предстоящото производство на Model X и ще сглобява повече Model S всяка седмица...

Спирането е факт от днес и го обяви говорителят на Tesla Саймън Спроул. След две седмици, на 4 август, фабриката трябва да заработи отново, с повече роботи и готова за сглобяването на електрическия SUV Model X. Август e отпускарски, но в Tesla явно ще правят обратното – след паузата ще увеличат производството на Model S с около 25%.

Технологичната добавка ще струва на Tesla около $100 милиона долара и е най-голямата еднократна инвестиция в завода.

Елон Мъск все говореше за 1,000 броя Model S на седмица – ето сега с новата добавка вече ще се справят с това количество Tesla.

Като си спомним само какво беше в началото – Мъск проверяваше лично всяка кола – а сега вече говорим за 1,000 Tesla електромобила на седмица... прогресът е очевиден. Tesla променя света!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg