Производителят на iPhone инвестира $800 милиона в електромобил за под $15,000

Технологии
В този блог: Електрическата мобилност привлича все повече азиатски технологични компании.

Foxconn Technology Group, производителят на iPhone, инвестира над $811 милиона в разработка и производство на електромобили в китайска провинция. Ето че Гигафабриката на Tesla предизвиква все повече инвеститорски интерес към електромобилите в световен мащаб. Или е нещо друго?...

Момент, мобилни телефони, а сега електромобили? Явно електромобилите предизвикват голям интерес.

Тайванците вече имат две фабрики в китайската провинция Шанши – в едната се произвеждат смарт телефони, а в другата роботи и автоматизирано оборудване.

Освен за Apple, от която прави половината си приходи, Foxconn произвежда електроника и за клиенти като Microsoft, Sony и Amazon.com. За да увеличи приходите си, сега компанията се насочва в нови сектори и ето го това нова електромобилно начинание. Смело е, обаче, защото през юни изпълнителният директор обяви, че целта на Foxconn е да произвежда електро коли на цена под $15,000.

Foxconn вече разработва батерии за електромобили и според човека начело на компанията за тях има много клиенти. Във Foxconn се произвеждат и сензорните панели в електромобилите на Tesla Motors. Хм, надяваме се тук да не се получи втори епизод на сагата Apple - Samsung...

Но това е малко вероятно и целта на Foxconn всъщост най-вероятно ще да е китайският пазар. Причината е в това, че правителството на Китай обяви, че до 2016 г. 30 процента от правителствените коли трябва да са електрически. А кой не иска китайското правителство да му е клиент.

От: EV News

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения