British Petroleum купува най-голямата английска мрежа за зареждане на електромобили

Зарядни станции

В този блог: Най-голямата мрежа от зарядни станции в Англия вече е собственост на BP.

Петролните гиганти лека полека започнаха да навлизат в електромобилния свят и един след друг вече си купуват изградени мрежи от зарядни станции, в различни точки на Европа.

След Shell и OMV сега идва ред и на British Petroleum, която става собственик на най-голямата мрежа от зарядни станции в Обединеното кралство, притежаваща над 6,500 устройства за зареждане на територията на Острова.

Компанията Chargemaster също така проектира, изгражда, продава и поддържа EV зарядни устройства за най-различни видове обекти, включително и такива за домашно зареждане.

Според вътрешно проучване на BP, компанията смята, че до 2040 по пътищата в Обединеното кралство ще има около 12 милиона електрически превозни средства, което е сериозна цифра като растеж спрямо 175,000 в края на 2017.

BP вярва, че, за да се ускори по-масовото желание за покупка на електромобил в страната, клиентите ще се нуждаят от удобен достъп до бързо и ултра-бързо зареждане и тяхната мрежа от търговци на дребно е в добра позиция да осигури този достъп, с над 1,200 бензиностанции в цялата страна.

Ключов приоритет за BP Chargemaster ще бъде въвеждането на ултра бърза инфраструктура за зареждане, включително бързи зарядни устройства с мощност до 150 кВт, които могат да осигурят 150 км пробег в рамките на 10 минути.

Клиентите на BP в Обединеното кралство могат да очакват достъп до зарядни устройства на BP Chargemaster през следващите 12 месеца.

Chargemaster е създадена преди повече от десет години и управлява POLAR, най-голямата обществена мрежа за зареждане във Великобритания.

Сега мрежата на POLAR включва повече от 6,500 обществени зарядни станции, а компанията има повече от 40,000 клиенти, от които все по-голям брой избират да плащат месечен абонамент вместо да плащат отделно за всяко зареждане. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари