Португалска компания представи модерни Blueberry DC станции с мощност до 600 кВт

Зарядни станции

Португалската i-charging представи своите нови Bluberry DC зарядни станции.

Компанията i-charging се занимава с разработването и производството на иновативни хардуерни и софтуерни решения, както за частни така и за бизнес клиенти с фокус върху производството на зарядни станции.

На презентацията на новите станции вчера от i-charging споделиха, че използват модулни настройки, които позволяват достигане на мощност от 600 кВт.

Модулният дизайн позволява възможност за зареждане на повече от два електромобила на станция и разпределяне на мощностите според броя закачени на станцията коли.

Например на една станция може да има опция за закачане на до четири коли, които да се зареждат едновременно със 150 кВт.

Все още сме далеч от нуждата за скорости над 250 кВт, но е хубаво че има готови решения за по-мощни станции защото предстои и електрификация на транспортният сектор, а тежките големи електрички ще има трябват мощни станции.

Тези четири порта за зареждане могат да се комбинират между CCS и ChaDeMo по всякакъв начин или да има само CCS опция.

Blueberry ще се предлага в три възможни конфигурации:

  • Blueberry
  • Blueberry Plus
  • Blueberry Cluster

На тези зарядни станции ще могат да се зареждат всички електромобили, които в момента са на пътя и предстоящите през следващата година модели с батерии до 1,000V.

Стандартната Bluberry е двойна DC зарядна станция с максимална мощност 50 кВт. Bluberry Plus ще се предлага с опция от 100 до 600 кВт мощност посредством допълнителни модули, които ще се съхраняват в отделни шкафове.

За увеличение на мощността от 100 до 150 кВт се добавя един модул, от 200 до 250 кВт втори, и за достигане на мощност до 600 кВт се добавя трети.

Според i-charging тази флексибилност ще бъде особено полезна и важна за клиенти като куриерски компании предоставяйки възможност за оптимизация чрез различни възможности за планиране на последователно и едновременно зареждане на целия автопарк. 

За да свърже и координира енергийния поток между зарядните станции, компанията е патентовала собствена технология, която наричат 'dynamicblueTM'. Чрез нея се улеснява динамичното разпределение на енергията на станциите, които са вързани в мрежа.

Екранът е направо шокиращо голям и на него ще се показва абсолютно всичко нужно за сесията на зареждане. С тези размери ще бъде и доста добро място за реклама.

Зарядните станции ще са вързани и с мобилно приложение, което разполага с възможност предварително да зададеш за колко пари искаш да заредиш или до колко процента искаш да напълниш батерията си.

i-charging очаква до края януари 2021 да получи пълна сертификация в ЕС и да започне да предлага тези станции на пазара.

Изначално ще се предлагат само стандартната версия и Plus с мощност до 250 кВт, а от лятото ще бъде налична и опцията с до 600 кВт мощност.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари