Как да качиш зарядна станция във ВсичкоТок и на кои станции можеш да заредиш през приложението

Зарядни станции

Все по-често получаваме обаждания и запитвания свързани със зарядните станции качени в мобилното приложение и сайта ВсичкоТок и в този блог предоставяме съществена информация на начина на работа на системата.

Сега – през пролетта на 2022 г. – мобилното приложение и интернет страницата ВсичкоТок все още са различни системи, но нашият екип постоянно обновява информацията и в двете системи, така че да е абсолютно идентична, за да няма никакви разминавания. Това отличава ВсичкоТок – проверената актуална информация, снимките и където е възможно допълнителни указания за достигане до дадена станция. Работим по интеграция на системата, така че двете и части (сайтът и мобилното приложение) да станат едно цяло.

ВсичкоТок е създаден през 2014 г. от екипа на eCars като карта-локатор, която има за цел да предоставя информация за наличните в България зарядни станции за електромобили. От 2021 г. през мобилното приложение може да се използват оперативно смарт станции произведени от eCars. Оперативно означава да можеш да стартираш зареждането през мобилното приложение.

Списък с тези смарт станции, на които може да се стартира (платено) зареждане директно през мобилното приложение ВсичкоТок ще намериш по-долу на тази страница. Списъкът е актуален към април 2022 г. и ще бъде поставен на видно място на главната страница на eCars блога, където ще се актуализира редовно.

Тъй като ВсичкоТок е създаден от самото начало за всички, в локатора са качени и постоянно се добавят зарядни станции на различни оператори и собственици. В локатора добавяме зарядни станции на множество хотели, ресторанти, компании и частни собственици, както и от мрежите на Fines Charging, ElDrive, KIA Supercharge, Voltspot, Elbul, и др.

 

ВАЖНО: В профила на всяка зарядна станция във ВсичкоТок са поместени точните параметри и условия за зареждане, със съответните препратки към оператор или собственик. Екипът на ВсичкоТок се стреми да предоставя постоянно обновявана и точна информация, за което поддържа връзка с партньори и колеги от бранша.

Въпреки това е важно да четете внимателно информацията и да се обръщате за съдействие към оператора или собственика на зарядната станция, която искате да използвате. При възможност ние също можем да съдействаме с допълнителна информация или насока.

Друго важно пояснение за локатора е, че на този етап всеки може да добави зарядна станция във ВсичкоТок, но само през интернет страницата. Раборим по възможността зарядни станции да се добавят и през мобилното приложение.

Както вече стана дума в началото и двете версии на локатора (интернет страницата и мобилното приложение) се актуалзират на дневна база и когато потребител добави зарядна станция в сайта ВсичкоТок, екипът ни я добавя и в мобилното приложение.

Когато добавяте зарядна станция в сайта ВсичкоТок, по възможност описвайте добре условията и параметрите за зареждане в полето за допълнителна информация. Така добавяте качествена и съществена информация и спестявате на нашия екип време, ако информацията е непълна или неточна и се налага да я актуализираме. Ето какви съществени данни е важно посочвате:

Описание за точното местоположение на зарядната станция и начин за по-лесно достигане до нея, особено ако е на трудно за намиране място;

  • Достъп до станцията: има ли някакви ограничения за достъпа, време, в което е достъпна или необходимост от съдействие, за да бъде достигната/активирана;
  • Марка и модел на устройството *;
  • Име на мобилно приложение за използване на станцията;
  • За платени станции: начин(и) на плащане;
  • Цена за зареждане;
  • Условия за употреба/плащане, особено ако са различни за различни видове потребители;

* Тази информация ще става все по-важна с времето, защото с натрупване на зареждания хората ще започнат да добиват представа за различните устройства и да имат предпочитания на база опита си от зареждане.

Една бърза добавка, специално за смарт станциите на eCars, тъй като засега само на тях може да се стартира зареждане директно през мобилното приложение ВсичкоТок. За да можем бързо да отстраняваме проблеми, на които попадате при зареждане, молим да ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с пояснение за съответния проблем.

В тази връзка, за да използваш eCars зарядните станции с платено зареждане през мобилното приложение, е необходимо да добавиш банкова карта в мобилното приложение ВсичкоТок.

Това е важно, защото ако при първо зареждане на платена станция не си добавил/а банкова карта и съответно след края зареждането не заплатиш сумата за зареждане от сесията след това няма да може да заредиш на друга eCars станция преди да бъде извършено плащане на предишната сесия.

Ето сега списък на зарядните станции, на които можеш да стартираш зареждането директно през мобилното приложение ВсичкоТок (актуален към април 2022 г.):

Ето как стоят нещата със зареждането и на останалите станции на eCars в страната към днешна дата:

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари