Понеделник, 06 Юни 2011 17:30

Електрическият Chevy Volt – пет звезди за безопасност

От
Челен краш-тест на Chevy Volt

Който смята, че следващото поколение превозни средства не би било толкова сигурно, колкото настоящото, може да се чувства малко по-спокоен, след като 2011 Chevrolet Volt спечели пет звезди за безопасност от програмата на Националната административна служба за безопасност на магистралното движение...

Volt стана първият електромобил, постигнал този рейтинг, докато Nissan LEAF все още се тества.

Сред показателите за безопаснoст, на които се обръща сериозно внимание, са електронната система за контрол на стабилността, предни, странични въздушни възглавници и тези на височината на коленете, както и монтираните в тавана въздушни "завеси", предпазващи главата от камшичния ефект при катастрофа; една допълнителна камера за обратно виждане, както и пет годишен абонамент за OnStar системата, с направления и връзки, включително Automatic Crash Response - система за помощ при произшествие.

Volt е постигнал пет-звезден рейтинг въпреки че Националната административна служба въведе по-стриктни тестове за 2011 г. моделите, с по-строги изисквания за превозните средства, които искат да постигнат своите пет звезди. Промените включват нови изисквания при удар в стълб, симулиран при катастрофа с 35 км/ч страничен удар в дърво с 25 см диаметър, при 75-градусов ъгъл.

Страничният краш-тест, с който Volt извоюва пет-звездно признание за безопасност
Страничният краш-тест, с който Volt извоюва пет-звездно признание за безопасност
Прочетено 1590 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:16
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.